Manchester United a fost învinsă cu 4-2 pe terenul lui Leicester, într-o nouă partidă care a arătat limitele tehnicianului norvegian. Fostul atacant a avut probleme în defensivă încă de la începutul mandatului, dar se spera că venirea lui Varane va "repara" erorile. Pe hârtie, Van Bissaka, Maguire, Varane și Shaw formează o linie defensivă redutabilă, însă în acest sezon de Premier League doar într-un meci United nu a primit gol: cu Wolves.
Echipa se exprimă greu în toate compartimentele, iar ocaziile de gol vin ca un rod al întâmplării sau pe valoare individuală, nicidecum pe scheme lucrate. În consecință, formația de pe Old Trafford a ajuns la a 4-a înfrângere în ultimele 7 partide în toate competițiile, iar fanii par să fie la capătul răbdării. Asta și pentru că așteptările erau enorme, United întărindu-se cel mai mult dintre candidatele la titlu în Premier League (au fost aduși Varane, Jadon Sancho și Ronaldo).
Suporterii și-au pierdut total încrederea în Solskjaer, #OleOut devenind cel mai popular hashtag pe rețelele de socializare. Presa din Anglia e de asemenea conștientă că tehnicianul nordic nu o poate duce pe United la următorul nivel și consideră că demiterea e singura variantă pentru "diavoli", dar conducerea are cu totul alt plan.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Din câte se pare, potrivit jurnaliștilor britanici, principalul motiv pentru care șefii lui United nu vor să renunțe la Ole ține de transferul lui Haaland.
CITEȘTE ȘI:
SE ANUNȚĂ IUREȘ MARE LA MANCHESTER UNITED – LIVERPOOL. S-A ACTIVAT ALERTA ROȘIE!

Solkjaer, ținut "în brațe" de conducerea lui United pentru transferul lui Haaland

Vârful de 21 de ani a devenit principala țintă pentru boardul lui United, iar el va fi ușor de adus din punct de vedere financiar: are o clauză în contractul cu formația din Bundesliga care va deveni activă din 2022, conform căreia poate pleca de la club dacă cineva oferă 75 de milioane de euro în schimbul său. La un asemenea preț, toate cluburile mari din Europa sunt interesate de mutare, dar United are un avantaj decisiv grație lui Ole.
Cei doi norvegieni sunt într-o relație excelentă, Haaland apelând de mai multe ori în trecut la sfatul lui Solskjaer atunci când a ales în carieră. Așa s-a întâmplat în 2017, când tehnicianul lui United a fost motivul pentru care Haaland a refuzat Juventus pentru a merge la Molde, echipă unde se afla Ole. Acesta din urmă i-a explicat că e prea "necopt" pentru a merge în Serie A, un campionat foarte tacticizat, în care fundașii "te iau pe sus". În plus, nu avea postul de titular asigurat în acel moment, astfel că risca să se plafoneze. Haaland a mers pe mâna tehnicianului și a avut de câștigat, cariera sa având o curbă ascendentă.
Acum, Haaland poate fi golgheterul lui United pentru următorul deceniu și jumătate, iar unul sau două sezoane alături de Ronaldo ar putea să facă din acesta un fotbalist complet, judecând după cât de profesionist e portughezul. Ca atare, United nu doar că s-a transforma într-una dintre cele mai puternice formații din Premier League, dar ar putea domina și Europa în scurt timp. Acesta e planul șefilor de pe Old Trafford, chiar dacă asta ar însemna sacrificarea actualei stagiuni prin păstrarea lui Solskjaer.
Evident, pe lângă acest argument principal, șefii de pe Old Trafford nu vor să renunțe la norvegian și pentru că nu au un înlocuitor pe măsură disponibil. Doar Zidane și Conte sunt liberi de contract dintre tehnicienii mari ai Europei, dar niciunul nu e o variantă (primul nu vrea în Premier League, așteptând naționala Franței, al doilea nu are o filosofie de joc în armonie cu cel al lui United). Iar clubul nu mai vrea să experimenteze și să apeleze la soluții gen Moyes, așa cum s-a întâmplat la începutul erei post-Ferguson.
Totuși, trebuie spus că argumentul Haaland s-ar putea să nu țină la infinit în birourile de pe Teatrul Viselor, în contextul în care United e la un nivel mult sub așteptări și are în față o perioadă teribilă. Până la finalul lui noiembrie, Ronaldo&Co vor întâlni în campionat Liverpool, Spurs, City, Chelsea și Arsenal. Pe lângă aceste confruntări teribil de grele - care ar putea să o îndepărteze pe United de un loc de Champions League, dacă va evolua precum cu Leicester - "diavolii" au și două confruntări decisive în Liga Campionilor, contra Atalantei lui Gasperini.
În contextul în care seria de rezultate negative va continua, e foarte posibil ca șefii de pe Old Trafford să cedeze și să ia în calcul serios demiterea lui Solskjaer. Chiar dacă acesta reprezintă un garant al aducerii lui Haaland la United.
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Câștigă campioana Mondială grupa D? Franța, misiune teoretic ușoară
18/11/2022 LA 11:04