Povestea lui Sadio Mane e una impresionantă. Crescut în condiții grele, în Africa, senegalezul a dat dovadă de seriozitate și abnegație, având un singur scop: să ajungă fotbalist și să reușească să ajungă în Europa, pentru a-și ajuta familia.
Senegalezul nu doar că s-a transformat într-unul dintre cei mai mari jucători ai lumii, dar faima și succesul le folosește pentru a-i ajuta pe ceilalți, fiind unul dintre cei mai implicați jucători în acțiuni caritabile.
Ajuns la Metz în 2011, pe vremea când avea doar 18 ani, Mane a intrat rapid pe radarul lui Dortmund, scouterii germanilor recomandându-l lui Klopp. Tehnicianul german a povestit în documentar despre prima întâlnire cu Sadio, una care nu l-a impresionat deloc. Actualul antrenor al lui Liverpool nu a crezut deloc în calitățile lui Mane, dar acum recunoaște că a comis una dintre cele mai mari greșeli are carierei.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
IERI LA 14:38
"Îmi amintesc prima întâlnire avută cu Sadio. Se întâmpla pe când antrenam pe Dortmund. Era un puști tânăr cu șapca strâmbă și cu o dungă blondă în păr, la care nu a renunțat nici acum. Arăta ca un rapper care urmează să urce pe scenă. Mi-am zis "îmi pierd vremea cu ăsta". Aveam un mijloc foarte puternic atunci la Dortmund și căutam un fotbalist aflat la început de carieră, care să accepte statutul de rezervă, dar pe care pot să îl cresc. În general, îmi formez destul de repede o părere corectă despre oameni și despre fotbaliști. Dar de data asta, Doamne, cât am greșit. I-am urmărit apoi cariera și am fost impresionat de ce a făcut la Salzburg și la Southampton. Pentru "sfinți" a fost jucătorul dominant, a avut evoluții impresionante", a spus Klopp în documentar.

Cum l-a cucerit Mane pe Klopp

Mane nu a ajuns în Bundesliga, dar a avut șansa să primească o ofertă de la Red Bull Salzburg, club pentru care a marcat 31 de goluri în 63 de partidei. În 2014, a urmat transferul în Premier League, la Southampton, astfel că doi ani mai târziu, după ce i-a urmărit permanent evoluția, Klopp a făcut tot posibilul să îl transfere pe Anfield. Sub comanda sa, Mane a devenit unul dintre cei mai mari jucători din lume, clasându-se pe locul 4 anul trecut în clasamentul pentru Balonul de Aur (după Messi, Van Dijk și Ronaldo).
"A fost senzațional că am putut să îl transfer. Sadio voia să lucreze cu mine, iar eu îmi doream atât de mult să îl am sub comandă. Ne-am înțeles repede, a fost o situație de tipul win-win", a mai spus tehnicianul german.
34 de milioane de lire a plătit Liverpool în 2016 pentru transferul lui Mane. În chiar prima stagiune, el a fost desemnat cel mai bun jucător al clubului, în ciuda faptului că a ratat ultima parte a sezonului din cauza unei accidentări.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12