Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Îmi pierd vremea cu ăsta! Dumnezeule, cât am greșit!". Klopp, despre prima întâlnire cu Sadio Mane

Cristian Mihală

Actualizat 08/04/2020 la 13:27 GMT+3

Într-un documentar dedicat lui Sadio Mane care o să apară azi în premieră pe Rakuten TV, Jurgen Klopp vorbește despre prima întâlnire avută cu senegalezul. Atacantul de bandă nu l-a impresionat deloc pe german, care a decis să nu îl transfere la Dortmund.

Sadio Mane celebrates his goal with Jurgen Klopp

Credit imagine: PA Sport

Povestea lui Sadio Mane e una impresionantă. Crescut în condiții grele, în Africa, senegalezul a dat dovadă de seriozitate și abnegație, având un singur scop: să ajungă fotbalist și să reușească să ajungă în Europa, pentru a-și ajuta familia.
Senegalezul nu doar că s-a transformat într-unul dintre cei mai mari jucători ai lumii, dar faima și succesul le folosește pentru a-i ajuta pe ceilalți, fiind unul dintre cei mai implicați jucători în acțiuni caritabile.
Ajuns la Metz în 2011, pe vremea când avea doar 18 ani, Mane a intrat rapid pe radarul lui Dortmund, scouterii germanilor recomandându-l lui Klopp. Tehnicianul german a povestit în documentar despre prima întâlnire cu Sadio, una care nu l-a impresionat deloc. Actualul antrenor al lui Liverpool nu a crezut deloc în calitățile lui Mane, dar acum recunoaște că a comis una dintre cele mai mari greșeli are carierei.
"Îmi amintesc prima întâlnire avută cu Sadio. Se întâmpla pe când antrenam pe Dortmund. Era un puști tânăr cu șapca strâmbă și cu o dungă blondă în păr, la care nu a renunțat nici acum. Arăta ca un rapper care urmează să urce pe scenă. Mi-am zis "îmi pierd vremea cu ăsta". Aveam un mijloc foarte puternic atunci la Dortmund și căutam un fotbalist aflat la început de carieră, care să accepte statutul de rezervă, dar pe care pot să îl cresc. În general, îmi formez destul de repede o părere corectă despre oameni și despre fotbaliști. Dar de data asta, Doamne, cât am greșit. I-am urmărit apoi cariera și am fost impresionat de ce a făcut la Salzburg și la Southampton. Pentru "sfinți" a fost jucătorul dominant, a avut evoluții impresionante", a spus Klopp în documentar.

Cum l-a cucerit Mane pe Klopp

Mane nu a ajuns în Bundesliga, dar a avut șansa să primească o ofertă de la Red Bull Salzburg, club pentru care a marcat 31 de goluri în 63 de partidei. În 2014, a urmat transferul în Premier League, la Southampton, astfel că doi ani mai târziu, după ce i-a urmărit permanent evoluția, Klopp a făcut tot posibilul să îl transfere pe Anfield. Sub comanda sa, Mane a devenit unul dintre cei mai mari jucători din lume, clasându-se pe locul 4 anul trecut în clasamentul pentru Balonul de Aur (după Messi, Van Dijk și Ronaldo).
"A fost senzațional că am putut să îl transfer. Sadio voia să lucreze cu mine, iar eu îmi doream atât de mult să îl am sub comandă. Ne-am înțeles repede, a fost o situație de tipul win-win", a mai spus tehnicianul german.
34 de milioane de lire a plătit Liverpool în 2016 pentru transferul lui Mane. În chiar prima stagiune, el a fost desemnat cel mai bun jucător al clubului, în ciuda faptului că a ratat ultima parte a sezonului din cauza unei accidentări.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo