În iarnă, Inter părea că a dat lovitura pe piața transferurilor, aducând "creierul" lui Tottenham pe Giuseppe Meazza. Mutarea a fost cu atât mai impresionantă cu cât suma transferului a fost una modică, doar 16 milioane de euro, în condițiile în care mijlocașul intra în ultimele 6 luni de contract și londonezii riscau să îl piardă gratis.

Dar Eriksen nu s-a adaptat la rolul pe care Conte i l-a pregătit și, ca atare, în destule partide danezul a fost doar rezervă. Cifrele sale în campionat au fost departe de cele reușite la Spurs: un gol și două assisturi în cele 17 partide în care a evoluat în Serie A. În mare parte, din cauza tacticii lui Conte, care nu îi oferă destulă libertate pentru a orchestra fazele ofensive.

Fotbal
"Visul lui Eriksen s-a transformat în coșmar!". Englezii scriu despre ce a îndurat danezul la Inter
26/09/2020 LA 12:47

Acum, tehnicianul nerazzurrilor pare decis să renunțe la danez, iar destinația pare a fi Premier League. Suma e, însă, o mică problemă, în condițiile în care Inter solicită nu mai puțin de 44 de milioane de lire în schimbul lui Eriksen.

Iese Eriksen, intră Vidal la Inter

Conte vrea să facă rost de bani pentru a îi aduce pe Meazza pe doi dintre foștii săi colegi: Kante și Vidal. Dacă în cazul francezului lucrurile sunt departe de a fi încheiate, chilianul ar șanse bune să revină în Serie A.

Vidal a ajuns în 2018 la Barcelona, fiind transferat de la Bayern Munchen. A câștigat titlul în primul sezon, fiind unul dintre jucătorii importanți, dar în stagiunea 2019-2020 nu a mai prins primul "11" foarte des.

"Ca antrenor, Conte este o mașină, din punct de vedere tactic este numărul unu. El a reușit să-mi adapteze caracteristicile la ideea sa de joc, modificând puțin sistemul", a spus Vidal zilele trecute despre tehnicianul nerazzurrilor, într-o declarație citită de presa italiană ca un semnal clar că chilianul vrea înapoi în Serie A.

În același timp, trebuie spus că Vidal a vorbit la superlativ și despre formația sa, Juventus, lăsând de înțeles că ar fi încântat să evolueze sub comanda lui Pirlo.

4 ani a eevoluat Vidal pentru Juve, în perioada 2011-2015. Deși rolul lui nu a fost unul preponderent ofensiv, a avut cifre impresionante pentru "Bătrâna Doamnă", marcând de 35 de ori în 124 partide.

Fotbal
OFICIAL | Inter i-a decis viitorul lui Antonio Conte după ce a pierdut finala UEFA Europa League
25/08/2020 LA 18:04
Fotbal
Antonio Conte, aproape de placarea de la Inter! Cine e favorit să vină pe banca "nerazzurrilor"
22/08/2020 LA 06:17