În iarnă, Inter părea că a dat lovitura pe piața transferurilor, aducând "creierul" lui Tottenham pe Giuseppe Meazza. Mutarea a fost cu atât mai impresionantă cu cât suma transferului a fost una modică, doar 16 milioane de euro, în condițiile în care mijlocașul intra în ultimele 6 luni de contract și londonezii riscau să îl piardă gratis.
Dar Eriksen nu s-a adaptat la rolul pe care Conte i l-a pregătit și, ca atare, în destule partide danezul a fost doar rezervă. Cifrele sale în campionat au fost departe de cele reușite la Spurs: un gol și două assisturi în cele 17 partide în care a evoluat în Serie A. În mare parte, din cauza tacticii lui Conte, care nu îi oferă destulă libertate pentru a orchestra fazele ofensive.
Acum, tehnicianul nerazzurrilor pare decis să renunțe la danez, iar destinația pare a fi Premier League. Suma e, însă, o mică problemă, în condițiile în care Inter solicită nu mai puțin de 44 de milioane de lire în schimbul lui Eriksen.
Fotbal
Antonio Conte a vorbit despre varianta prelungirii contractului cu Tottenham, scadent în iunie 2023
11/11/2022 LA 15:08

Iese Eriksen, intră Vidal la Inter

Conte vrea să facă rost de bani pentru a îi aduce pe Meazza pe doi dintre foștii săi colegi: Kante și Vidal. Dacă în cazul francezului lucrurile sunt departe de a fi încheiate, chilianul ar șanse bune să revină în Serie A.
Vidal a ajuns în 2018 la Barcelona, fiind transferat de la Bayern Munchen. A câștigat titlul în primul sezon, fiind unul dintre jucătorii importanți, dar în stagiunea 2019-2020 nu a mai prins primul "11" foarte des.
"Ca antrenor, Conte este o mașină, din punct de vedere tactic este numărul unu. El a reușit să-mi adapteze caracteristicile la ideea sa de joc, modificând puțin sistemul", a spus Vidal zilele trecute despre tehnicianul nerazzurrilor, într-o declarație citită de presa italiană ca un semnal clar că chilianul vrea înapoi în Serie A.
În același timp, trebuie spus că Vidal a vorbit la superlativ și despre formația sa, Juventus, lăsând de înțeles că ar fi încântat să evolueze sub comanda lui Pirlo.
4 ani a eevoluat Vidal pentru Juve, în perioada 2011-2015. Deși rolul lui nu a fost unul preponderent ofensiv, a avut cifre impresionante pentru "Bătrâna Doamnă", marcând de 35 de ori în 124 partide.
Premier League
Antonio Conte a dat de înțeles că se gândește să plece de la Tottenham după eșecul cu Liverpool
07/11/2022 LA 08:22
Premier League
Klopp, impresionat de Salah după victoria cu Tottenham! "Unul dintre cei mai buni atacanți din lume"
07/11/2022 LA 06:38