Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juan Mata are zilele numărate la Manchester United! Unde ar putea ajunge mijlocașul iberic

Nicu Savin

Publicat 20/01/2021 la 14:32 GMT+2

Manchester United nu intenționează să-i prelungească contractul lui Juan Mata, astfel că mijlocașul spaniol urmează să plece la finalul acestui sezon, când va rămâne liber.

Juan Mata

Credit imagine: Getty Images

Juan Mata este printre cei mai vechi jucători din actualul lot al lui Manchester United, dar aventura mijlocașului de 32 de ani pe Old Trafford se apropie de final. Contractul său cu United expiră la finalul sezonului, iar clubul nu intenționează să activeze clauza de prelungire pentru încă un an.
Mata a ajuns în 2014 la United de la Chelsea, "diavolii" plătindu-le londonezilor 45 de milioane de € în schimbul său. Mijlocașul a jucat până acum 250 de partide în tricoul lui United, marcând 50 de goluri și oferind 47 de pase decisive.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

În ultimul timp însă, Mata a fost tot mai mult ignorat de Ole Gunnar Solskjaer, în acest sezon el bifând doar 10 partide (6 în Premier League) pentru United. Vârsta sa destul de înaintată și salariul său foarte mare (160.000 de £ pe săptămână) îi determină pe conducătorii diavolilor să nu-i prelungească contractul.
În plus, politica "diavolilor" este de a se baza pe jucători tineri, iar transferul tânărului Amad Diallo a redus și mai mult șansele ca Mata să continue pe Old Trafford din sezonul viitor.

Juan Mata ar putea reveni la Valencia

Publicația iberică La Razon notează că Valencia ar putea fi cea mai probabilă destinație a lui Mata. Fiind clubul la care s-a evidențiat în fotbalul mare, e posibil ca și jucătorul să își dorească să își încheie cariera pe Mestalla. Mata a fost crescut de Real Oviedo, iar apoi a fost luat la Academia lui Real Madrid, însă nu a apucat să debuteze pentru prima echipă a madrilenilor, fiind cedat la Valencia în 2007. Acolo a progresat enorm, Chelsea plătind 25 de milioane de € în schimbul său în 2011.
Interesant este că Juan Mata are în palmares o sumedenie de trofee (printre care un titlu mondial și unul european cu naționala Spaniei, Champions League cu Chelsea, Europa League cu Chelsea și United, Cupa Angliei și Cupa Spaniei), dar îi lipsește un titlu de campion. Nici cu Valencia, nici cu Chelsea sau United, Mata nu a reușit să câștige vreun campionat, deci acest sezon ar putea fi ultima lui șansă.
Meciurile din Premier LEague de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo