Jucătorii din Premier League sunt sub o presiune din ce în ce mai mare să renunțe la o parte din salarii pe timpul pandemiei de COVID-19, lucru cerut public de către Secretarul Sănătății, Matt Hancock.
Premier League a dezvăluit că le va cere jucătorilor să accepte o reducere de 30%, însă nu s-a ajuns la vreun acord cu PFA (Professional Footballers' Association). Astfel, pare greu de crezut că va exista o reducere salarială colectivă pentru toți jucătorii din Premier League.

Jucătorii pot rupe contractele

Fotbal
Italia - Belgia 2-1, în finala mică a Ligii Națiunilor. Record istoric pentru Mancini
10/10/2021 LA 15:34
Southampton a anunțat astăzi că jucătorii și antrenorii echipei au acceptat micșorarea salariilor. Însă o asemenea decizie nu poate fi luată dacă jucătorii refuză! O spune Stijn Francis, agentul lui Toby Alderweireld.
Francis le-a spus celor de la The Guardian că cluburile nu vor forța jucătorii decât dacă supraviețuirea clubului va depinde de această măsură.
Dacă un club transferă un jucător, își asumă un risc plătind suma de transfer sau bonusul la semnătură și plătește salarii substanțiale. În schimbul acestui risc, jucătorii nu pot pleca până la finalul contractului decât în situația în care toate părțile implicate ajung la un acord. Jucătorii știu că pe perioada contractului pot fi siguri că clubul le va plăti salariul
Un club care cere unui jucător să-i fie redus salariu subminează principiul stabilității contractului. Dacă un club insistă pentru reducerea salariului, jucătorul va fi în aceeași situație cu orice alt angajat. Cluburile care reduc salariile unilateral trebuie să acceptă că jucătorul poate opri un contract gratuit și că aceste cluburi nu vor mai putea cere vreo sumă de transfer pentru jucător
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Premier League 2021/22: Tottenham | Echipa lui Espirito Santo speră să revină în Big 4
25/07/2021 LA 13:34
Campionatul European UEFA
Euro 2020 LIVEBLOG: Spania și Italia sunt primele echipe calificate în semifinale
02/07/2021 LA 10:25