Tehnicianul "cetăţenilor" e cunoscut pentru faptul că ştie să îşi motiveze excelent jucătorii şi dincolo de vestiar. Dovadă în acest sens cuvintele mari spuse la adresa lui Foden în presă, care cu siguranţă l-au ajutat enorm pe tânărul englez.
Acum, favoritul lui Pep a devenit Bernardo Silva, un adevărat jolly-joker pentru formaţia de pe Etihad. City a cheltuit 50 de milioane de euro în 2017 pentru un fotbalist de la Monaco, care, e adevărat, impresionase în Champions League, alături de Mbappe. Stagiunea trecută, portughezul a avut prestaţii oscilante, jucând în doar 26 de meciuri de campionat, însă odată cu noul sezon mijlocaşul de 27 de ani pare să fie în cea mai bună formă a carierei.
CITEŞTE ŞI:
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
IERI LA 19:02
CINE ESTE THOMAS FRANK, ANTRENORUL CARE A FĂCUT DIN BRENTFORD SPAIMA GRANZILOR DIN PREMIER LEAGUE

Guardiola, impresionat de Bernardo Silva

Lucru subliniat de Pep, care nu s-a ferit să folosească mai multe superlative pentru a-i caracteriza jocul lui Bernardo Silva.
"Bernardo Silva poate juca în 4 sau 5 poziţii diferite pe teren, e atât de inteligent, iar fotbaliştii inteligenţi pot juca oriunde. E atacant de bandă, e vârf, poate juca şi ca mijlocaş central sau chiar fundaş. E într-o formă incredibilă şi joacă extraordinar când îl are alături pe Rodri. Evoluează de parcă nu ar fi din lumea asta. E la acelaşi nivel ca în al doilea său sezon pe Etihad, când am luat titlul cu 98 de puncte. Anticipează perfect, mereu ne oferă soluţii în plus pe atac, nu doar prin pasele sau apariţiile la finalizare, ci şi prin poziţionarea din teren", a spus Guardiola, citat de The Independent.
Pentru City urmează duelul cu Brugge din Champions League, pentru ca apoi campioana să evolueze în campionat pe terenul revelaţiei Brighton (sâmbătă, de la 19:30, în direct pe Eurosport 1).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă!
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33