Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp e gata să aducă pe Anfield un fotbalist care a costat 127 milioane de euro

Cristian Mihală

Publicat 13/02/2022 la 17:10 GMT+2

Jurgen Klopp vrea să dea în vară lovitura pe piața transferurilor cu Joao Felix, puștiul minune al lui Atletico Madrid, care are o relație tot mai rece cu Diego Simeone.

: Mateo Kovacic of Chelsea in action with Joao Felix of Atletico Madrid during the UEFA Champions League Round of 16 match between Chelsea FC and Atletico Madrid at Stamford Bridge on March 17, 2021 in London, United Kingdom

Credit imagine: Getty Images

Liverpool ne-a obișnuit în ultimii ani cu mutări extrem de inspirate, Klopp preferând să aștepte și să analizeze foarte bine oportunitatea unor mișcări de trupe. Din acest punct de vedere, probabil fanii și-ar fi dorit mai multă acțiune pe piața de mercato, însă e limpede că germanul de la cârma formației de pe Anfield nu dă foarte des greș când aduce un fotbalist pe Anfield.
Acum, pentru perioada de transferuri din vară, ținta numărul unu pare să fie Joao Felix. Un atacant extrem de tânăr, care are calități excepționale, dar care a confirmat doar parțial la Atletico Madrid. Simeone e nemulțumit că fotbalistul său se accidentează prea des și nu e încântat de modul în care acesta face faza defensivă. Felix e un fotbalist polivalent, putând evolua ca al doilea vârf, dar și în bandă.
Liverpoolecho.co.uk anunță că, dacă formația rojiblanco nu va prinde Champions League, șefii spaniolilor îl vor pune pe lusitan pe lista de transferuri, iar "cormoranii" vor face imediat o ofertă.
CITEȘTE ȘI:

Joao Felix, perfect pentru Liverpool. Pleacă Mane?

Klopp îl vede pe Joao Felix un jucător care s-ar integra perfect la Liverpool și care poate să aplice filosofia sa despre fotbal fără mari probleme. Singura problemă va fi legată de preț, în contextul în care tânărul de 22 de ani a ajuns pe Wanda Metropolitano pentru 127 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri (cel mai scump transfer din istoria lui Atletico).
Evident, Liverpool nu e dispusă să achite o asemenea sumă, dar e foarte probabil ca ibericii să fie nevoiți să vândă mult sub preț, în contextul necalificării în UCL. În acest moment, Joao Felix e cotat de siteul de specialitate transfermarkt.de la "doar" 60 de milioane de euro.
Un astfel de transfer va însemna probabil sigur renunțarea la tratativele de prelungire cu Mane. Senegalezul a refuzat deja o ofertă a lui Liverpool, iar clubul vrea să se asigure, prin mutările făcute în vară, că nu va rămâne descoperit în cazul în care Sadio va pleca liber în 2023. Cel mai probabil, dacă Joao Felix va fi adus, lui Mane i se va permite să plece încă din vara acestui an, contra unei sume de bani. În presa din Vest s-a speculat că atât Real Madrid, cât și Barcelona ar fi interesate de serviciile fotbalistului african.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo