Diogo Jota a arătat o formă de joc de zile mari în ultimele partide disputate în tricoul cormoranilor și a devenit un pericol real pentru locul de titular al lui Roberto Firmino în primul 11 aliniat de Jurgen Klopp la Liverpool. Locul internaționalului brazilian în echipa lui Klopp a fost de neatins în ultimii ani, însă acest aspect este pe cale să se schimbe odată cu venirea lui Jota pe Anfield. Asta crede și Peter Crouch, care a lansat un avertisment pentru Firmino în urmă cu câteva zile.
Firmino a oferit de-a lungul timpului la Liverpool tot ce a cerut Jurgen Klopp de la jucătorii lui, muncă, dăruire și disponibilitatea pentru sacrificiu, totul de dragul performanțelor echipei. Chiar și așa, proaspăt ajuns pe Anfield, Jota a demonstrat deja că poate reprezenta un element cheie al planului pus la cale de Klopp, prin evoluțiile sale foarte bune la început de drum pentru campioana Angliei.

Klopp, răspuns clar în cazul controversei locului de titular ocupat de Firmino și Jota

Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
De curând, Jurgen Klopp a fost întrebat despre contestatarii lui Roberto Firmino. Germanul insistă că recordul lui Firmino la Liverpool ar trebui să vorbească de la sine și a spus că se simte "rușinat" de faptul că este întrebat de calitățile lui Firmino odată cu venirea lui Diogo Jota pe Anfield. În ciuda laudelor pe care Klopp i le-a adresat lui Firmino, antrenorul cormoranilor recunoaște că îi va fi greu să aleagă pe cine va folosi în super-meciul de duminică seară cu Manchester City.
"Nu trebuie să spun niciun cuvând despre Bobby Firmino și cât de important a fost pentru noi. Nu-mi pierd timpul cu asta. Cei care nu sunt alături de noi, chiar nu-mi pasă dacă îi cunosc situația. Bobby a făcut diferența în atât de multe meciuri, poate că nici măcar nu a înscris în multe din ele, dar a fost esențial. Mi-ar fi rușine să înșir acum calitățile pe care le are Firmino. Nu-i pot ajuta pe cei care contestă asta. Dacă ei nu văd cât de bun e, atunci eu chiar nu-i pot ajuta cu nimic", a spus Klopp.
Cât despre Jota, Klopp a avut de asemenea doar cuvinte de laudă: "Diogo este jucătorul care am crezut că va fi. Am crezut că-l putem ajuta să atingă nivelul următor așa cum și el ne poate ajuta să atingem nivelul următor datorită calităților pe care le are. El a jucat în unele dintre cele mai muncitoare echipe pe care le poți întâlni. Asta ne ajută pe noi și bineînțeles, la fel și pe el. Sunt fericit cu impactul pe care l-a avut până acum la echipă. Îmi va fi greu să fac o alegere duminică", a mai spus Jurgen Klopp.
Liverpool și Manchester City, cele două favorite la titlu, se vor întâlni pentru prima oară în acest sezon de Premier League pe Etihad duminică de la 18:30 într-un meci transmis în direct de Eurosport 1. Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53