Liverpool s-a chinuit teribil în sezonul care tocmai s-a încheiat în faza defensivă, din cauza accidentărilor. Toți cei 3 fundași centrali de bază ai lui Jurgen Klopp - Virgil van Dijk, Joe Gomez și Joel Matip - au avut probleme medicale și au lăsat o gaură uriașă în centrul apărării. Campioana en-titre din Premier League a încercat să acopere "rana" din defensivă, însă fără succes.
Klopp i-a folosit ca fundași cetrali pe mijlocașii Fabinho și Jordan Henderson, uneori pe tinerii Rhys Williams și Nathaniel Phillips și chiar a împrumutat un fundaș central în iarnă - Ozan Kabak, de la Schalke. "Coșmarul" lui Jurgen Klopp va lua sfârșit odată cu transferul lui Konate. Cotat la 35 de milioane de euro de transfermarkt.com, fundașul lui Leipzig deține un fizic impresionant, cu o înălțime de 1,94 metri, construit ideal pentru un campionat puternic cum este Premier League și va fi cu siguranță titular lângă Van Dijk.

Kabak a jucat bine, dar nu are loc la Liverpool

Serie A
Mourinho e "all-in" pentru transferul lui Ianis Hagi! Anunțul făcut azi de italieni
ACUM 18 ORE
Ozan Kabak, jucătorul împrumutat de Liverpool de la Schalke, nu va continua pe Anfield. Evoluțiile lui nu au fost rele, dar "cormoranii" ar trebui să plătească o sumă de aproximativ 20 de milioane de euro pentru transferul definitiv.
Suma nu este foarte mare, judecând după potenţialul fundaşului turc, însă în condiţiile în care Konate e transferat, iar Van Dijk şi Joe Gomez revin după accidentări, nu pare să se justifice. În plus, Klopp a fost destul de mulţumit de evoluţiile din acest sezon ale lui Rhys Williams şi Nathaniel Phillips, astfel că întărirea defensivei nu ar trebui să mai reprezinte o prioritate.
Vârsta îl recomanda pe Kabak pentru o mutare, dar banii respectivi vor fi probabil folosiți de Klopp pentru un fotbalist de atac.
În ceea ce îl privește pe fundașul turc, acesta cu siguranță că nu se va întoarce la Schalke, care a retrogradat. Deja există interes pentru el de la formații importante din Bundesliga - Leipzig e în capul listeri -, dar și din Premier League au existat mai multe variante, marea rivală a "cormoranilor", Everton, fiind interesată de serviciile turcului. Un Euro reușit îi va crește cu siguranță cota și îl va aduce pe Kabak la o formație unde să evolueze titular pe termen lung.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
ACUM 21 ORE
Premier League
United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume
25/09/2021 LA 08:29