Prezent în lotul "cormoranilor" timp de două sezoane - 2011-2013 -, Stewart Downing are ocazia să evolueze acum alături de un fotbalist care cu siguranţă va marca istoria formaţiei de pe Anfield. La doar 17 ani, Harvey Elliott are calităţi impresionante şi devine deja o certitudine.
Dacă Jurgen Klopp s-a bazat în această stagiune pe Curtis Jones, Rhys Williams sau Neco Williams, toţi sub 20 de ani, în ceea ce îl priveşte pe Harvey Elliott, germanul a preferat să îl împrumute la Blackburn, unde să aibă ocazia să evolueze constant. Mijlocaşul ofensiv s-a integrat perfect şi are deja 4 goluri în 15 partide în Championship, iar prestaţiile excelente l-au determinat pe Downing, coechipierul său, să îl laude.
"Modul în care Harvey înţelege jocul, calitatea pe care o are, modul în care ştie să dea drumul la pasă exact când trebuie sunt impresionante. E calm, niciodată nu intră în panică. S-a integrat perfect, are o calitate impresionantă pentru vârsta sa, e tehnic, dar e în acelaşi timp şi un jucător de echipă: ajută mult apărarea, face pressing, aleargă enorm. E înfricoşător să vezi un puşti de 17 ani că poate să facă atât de multe lucruri", a spus Downing pentru siteul oficial al lui Blackburn.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22

Harvey Elliott, de o maturitate impresionantă

Harvey Elliott, puștiul de 17 ani al lui Liverpool, a dat dovadă de o maturitate impresionantă în dialogul avut cu un fan, la finalul stagiunii. Atacantul de bandă nu s-a simţit nedreptățit că nu a primit o medalie de campion și a spus că binele echipei primează întotdeauna.
Premier League impune jucătorilor să aibă cel puțin 5 meciuri în Premier League pentru a primi medalia de campion. "Le dau medalia mea!", a spus Klopp, dezamăgit de regulile din Anglia.
După confruntarea cu Chelsea, din vară, "cormoranii" au primit trofeul și medaliile pentru câștigarea titlului. Într-una dintre peluze a fost montată o scenă, însă doar fotbaliștii care au dus greul în sezonul trecut au avea acces la metalele preţioase.
"Să nu primești o medalie...trebuie să doară tare", i-a scris un fan lui Harvey Elliott pe twitter, la o postare.
În ciuda faptului că are doar 17 ani, atacantul de bandă adus de la Fulham a dat dovadă de extrem de multă maturitate.
"Nu este despre mine, ci despre echipă. Sunt fericit până la cer și înapoi că băieții au cucerit titlul, o meritau cu prisosință. Eu voi celebra ca un suporter, nu e nicio problemă", a scris Elliott.
Harvey Elliott reprezintă fără doar și poate viitorul lui Liverpool. Pe vremea când evolua pentru Fulham, el a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Premeir League, fiind introdus pe teren la vârsta de 16 ani și o lună. Ulterior, a devenit cel mai tânăr jucător din istoria lui Liverpool care începe ca titular o partidă (16 ani și 174 de zile). El e al doilea cel mai tânăr debutant din istoria lui Liverpool, doar Jerome Sinclair jucând la o vârstă mai fragedă pentru "cormorani".
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26
The Emirates FA Cup
Klopp, genial după victoria din finala FA Cup! "Am rămas fără unghii!" Care este starea lui Salah
14/05/2022 LA 21:06