Așteptarea a luat sfârșit. După 30 de ani fără titlu, Liverpool a cucerit în sfârșit campionatul. Vorbim de singurul mare club din lume care nu luase un titlu de o perioadă atât de lungă, astfel că presiunea a fost enormă, în ciuda faptului că era limpede pentru toată lumea că lui Salah&Co nu le mai poate scăpa trofeul anul acesta.
Liverpool a fost la cu totul alt nivel față de competitoare, astfel că înfrângerea lui City cu Chelsea a consfințit ceea ce toți anticipau încă din iarnă, când avansul "cormoranilor" era imposibil de recuperat de trupa lui Guardiola, campioana ultimilor doi ani.
Invitat prin videoconferință în platoul Sky Sports, după partida de pe Stamford Bridge, alături de legendarul jucător al lui Liverpool, Kenny Dalglish, Klopp nu a putut să își ascundă emoțiile.
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
ACUM 5 ORE
"E absolut incredibil, e mai mult decât am sperat. Am câștigat pentru tine, Kenny, pentru Stevie (n.r. Gerrard), pentru suporteri. Având așa mari jucători în istoria noastră și fanii pe care îi avem în spate, a fost foarte ușor să îi motivez pe jucători. Nu am vrut să fiu foarte implicat în meciul din această seară, dar știam că dacă City va pierde, noi vom fi campioni. E o performanță incredibilă pentru băieții mei, ceea ce au realizat în ultimii 2-3 ani e absolut fantastic. E o reală plăcere pentru mine că am putut să îi antrenez", a spus Klopp.

Klopp, după ce a făcut-o pe Liverpool campioană: "Nu credeam că va fi așa emoționant"

Întrebat dacă simte o ușurare după 3 decenii în care "cormoranii" nu au reușit să ia titlul, în ciuda faptului că de multe ori au dispus de o echipă fantastică, Klopp a admis că e un sentiment special. Mai ales că în actuala stagiune contextul a fost unul menit să aducă o presiune foarte mare. Nu din cauza faptului că bătălia la titlu a fost una strânsă, ci pentru că pandemia de coronavirus a întrerupt stagiunea. Tuturor de la Liverpool le-a fost teribil de greu să se gândească la faptul că există posibilitatea ca sezonul nu se va relua, după un parcurs atât de bun, în care mai aveau nevoie de doar 6 puncte pentru a fi matematic campioni.
"Pentru mine nu au fost 30 de ani, pentru că sunt aici de doar 4 ani și jumătate. Și doar în sezonul trecut am avut o șansă reală la titlu. Dar e o ușurare, pentru că nu se câștigase titlul de atâta timp și pentru că a fost și perioada aceasta, de trei luni și jumătate în care nu știam ce se va întâmpla. Nu aveam garanția 100% că se va relua campionatul", a mai spus tehnicianul german care a fost copleșit de senzațiile trăite: "E un moment incredibil, sunt complet copleșit, nu m-aș fi gândit niciodată că voi fi așa. Nu avem nicio idee (n.r. cât de emoționant va fi), mă scuzați (n.r. se șterge la ochi). E totul aici și aici (n.r. arată spre cap și spre inimă), e o bucurie incredibilă, dar pe care trebuie să o savurăm în casă. Bucurați-vă de titlu, dar nu ieșiți afară".
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
ACUM 12 ORE
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42