Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, confuz despre viitoarea poziție a lui Minamino: "Nu prea știu cum să-l integrez în echipă"

Cosmin Cioboata

Actualizat 25/12/2019 la 09:30 GMT+2

Jurgen Klopp este foarte încântat de ultimul transfer realizat de Liverpool: Taku Minamino. Totuși, tehnicianul german recunoaște că este confuz în ceea ce privește viitoarea poziție a japonezului în primul 11 al liderului din Premier League.

minamino klopp confuz

Credit imagine: Getty Images

Minamino a semnat recent cu Liverpool, după ce oficialii de pe Anfield le-au plătit celor de la Salzburg clauza de 8,5 milioane de euro. Atacantul de 24 de ani va putea juca pentru noua sa echipă începând cu 1 ianuarie. Japonezul ar putea debuta în meciul cu Everton din Cupa Ligii, programat pe 5 ianuarie, dacă Jurgen Klopp va considera că este pregătit.
Misiunea japonezului se anunță extrem de dificilă în ceea ce privește integrarea ca titular la Liverpool, având în vedere trio-ul ofensiv cu care "cormoranii" au cucerit în sezonul precedent UEFA Champions League: Sadio Mane, Roberto Firmino și Mohamed Salah.
La conferința de presă premergătoare confruntării dintre Liverpool și Leicester (mâine, ora 22:00), Jurgen Klopp a recunoscut că încă nu știe pe ce post îl va folosi pe Takumi Minamino:
"Nu prea știu cum am putea să-l integrăm în echipă într-un timp atât de scurt. Cu siguranță, Takumi ne va ajuta mult pe termen lung. Abia aștept să lucrez cu un fotbalist de valoarea lui. Mai sunt de disputat 3 meciuri până când Takumi va efectua primul antrenament alături de echipă, iar eu va trebui să construiesc un plan din care să facă parte și el.", a spus Klopp.
minamino klopp confuz

Minamino, pe stilul lui Liverpool

Managerul care a realizat o adevărată revoluție la Liverpool de când a ajuns în Premier League este conștient de calitatea atacantului japonez, despre care spune că se potrivește perfect cu stilul "cormoranilor":
"Minamino este un jucător cu multă calitate, cu viteză și viziune impresionantă, în special în zonele aglomrate. În același timp, are capacitatea să facă pressing agresiv, iar acest aspect este foarte important pentru stilul nostru de joc. Viitorul sună bine pentru el, dar va trebui să vedem cu ochii noștri cum se va adapta.", a mai adăugat tehnicianul neamț.
Minamino a jucat contra lui Liverpool de două în 2019, în grupele UEFA Champions League. Atacantul a înscris un gol și a oferit o pasă decisivă în duelul de pe Anfield, din postura de jucător al celor de la Salzburg. 199 de apariții a bifat Minamino în tricoul campioanei Austriei, timp în care a înscris 64 de goluri și a oferit 44 de assist-uri.
Japonezul are în palmares 5 titluri de campion și 4 Cupe ale Austriei, în tricoul celor de la Salzburg.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo