Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp, decizie ce naşte polemici. Pe cine a adus în stafful său, la Liverpool

Cristian Mihală

Publicat 08/12/2021 la 14:48 GMT+2

Liverpool şi-a întărit stafful cu fostul mare portar brazilian, Claudio Taffarel. Acesta va rămâne antrenor cu goalkeeperii şi la naţionala Braziliei, ceea ce duce la un conflict de interese, din perspectiva lui Ederson.

Jürgen Klopp a discutat cu Alisson după erorile din ultimul meci

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp a făcut o achiziţie foarte importantă pentru stafful său tehnic. De pregătirea cu portarii se va ocupa, de acum înainte, legenda Claudio Taffarel, poate cel mai bun portar brazilian din istorie.
O veste excelentă pentru Alisson, dar această numire vine la pachet cu o controversă. Clubul de pe Anfield a fost de acord ca fostul coechipier al lui Hagi şi Gică Popescu să îşi păstreze şi jobul de antrenor la naţionala Braziliei. În timpul ferestrelor internaţionale, nu e nevoie de aportul său, astfel că Jurgen Klopp şi-a dat ok-ul în acest sens.
Acest fapt duce la o discuţie etică, în condiţiile în care, prin natura muncii de la club, e cât se poate de firesc ca Taffarel să aibă o relaţie excelentă cu Alisson. Acest lucru s-ar răsfrânge astfel asupra lui Ederson, portarul brazilian al lui City. E natural ca, în baza relaţiei avute, Alisson să aibă o şansă în plus în naţionala lui Tite, consideră presa din Anglia.
CITEŞTE ŞI:

Alisson sau Ederson la naţionala Braziliei?

Alisson a debutat la naţionala Braziliei în 2015 şi mult timp a fost numărul 1, adunând 51 de meciuri. Ederson a sosit la lot în 2017, prinzând 17 partide. În ultima perioadă, cei doi au fost folosiţi pe rând de selecţioner, goalkeeperul lui City fiind titularul folosit în finala Copa America 2021, cu Argentina.
Ajuns la 55 de ani, Taffarel a câştigat ca jucător un Campionat Mondial (1994), evoluând apoi şi în finala din 1998, pierdută de selecao contra Franţei lui Zidane. Goalkeeperul a câştigat şi două trofee de Copa America (1989 şi 1997).
La nivel de club, a evoluat pentru Parma sau Galatasaray. Cu italienii a câştigat două Cupe Alei Italiei, dar şi Cupa Cupelor (1992-1993), pentru ca la Galata să rescrie istoria fotbalului din Turcia, alături de Hagi şi Popescu (pe lângă numeroase trofee interne, a câştigat Cupa UEFA şi Supercupa Europei - 2000).
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo