Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp e gata de cel mai tare transfer din cariera sa: 100 de milioane € pentru un puști de 20 de ani

Cristian Mihală

Publicat 30/12/2021 la 18:14 GMT+2

Liverpool pregătește pentru perioada de mercato din vara viitoare transferul lui Bukayo Saka, de la Arsenal. Pentru ca mutarea să aibă o șansă de reușită, "cormoranii" vor trebui să cheltuie cea mai mare sumă din istoria lor.

Jurgen Klopp manager of Liverpool during the Carabao Cup Quarter Final match between Liverpool and Leicester City at Anfield on December 22, 2021 in Liverpool, England. (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

În ultimele ferestre de mercato, Klopp a fost extrem de "tăcut", nefăcând vreo mutare spectaculoasă. În vara lui 2022, lucrurile se vor schimba, însă. Totuși, Liverpool nu va intra în "licitația" pentru Haaland, cum s-a zvonit și nici Mbappe nu e o țintă, francezul fiind greu de întors din drumul spre Madrid. "Cormoranii" vor încerca aducerea altui jucător de atac: Bukayo Saka, puștiul minune al fotbalului englez, de la Arsenal.
Potrivit football.london Klopp e fermecat de calitățile tânărului jucător, a cărui explozie îi aduce aminte de Mane în perioada sa de grație. Englezul e totodată extrem de agil și un foarte bun finalizator, astfel că pare deja un pariu câștigător. Singurul semn de întrebare e legat de fizicul său, în contextul în care în perioada petrecută pe Emirates a arătat că e predispus la accidentări.
CITEȘTE ȘI:

Saka vrea la Liverpool. Cât de ușor de convins va fi Arsenal?

Saka pare încântat să meargă la un club unde să lupte pentru trofee, iar perspectiva colaborării cu Klopp îl atrage în egală măsură. Totuși, e de așteptat ca Arsenal să nu se despartă prea ușor de tânărul lor star, mai ales că Arteta are acum o formație care pare de mare viitor.
Conform presei britanice, pentru ca Saka să ajungă pe Anfield, va fi nevoie de o sumă de aproximativ 100 de milioane de euro. Lucru de înțeles în contextul în care cota de piață a puștiului de 20 de ani a ajuns deja la 65 de milioane, iar sezonul acesta e unul în care evoluează fantastic (5 goluri și 4 assisturi pentru "tunari", după ce a pierdut startul stagiunii din cauza unei accidentări).
Dacă mutarea se va concretiza, Liverpool ar bifa cel mai scump transfer din istoria sa. Momentan, recordul este deținut de Van Dijk, care a ajuns sub comanda lui Klopp pentru 84 de milioane de euro (cu tot cu bonusuri).
Bukayo Saka are contract cu Arsenal până în 2024, astfel că londonezii au toate motivele să țină la preț, mai ales că e vorba de interesul unei rivale.
Firmino, Salah și Mane mai au contract cu Liverpool până în vara lui 2023, astfel că aducerea unui fotbalist precum Saka ar oferi mai multă liniște, în condițiile în care negocierile pentru prelungirea contractelor cu cei 3 nu s-ar soluționa favorabil.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo