În sezonul trecut, Liverpool s-a apropiat cu adevărat de perfecțiune, având un parcurs incredibil până în momentul când s-a încoronat campioană a Angliei. În acest an însă, lucrurile au început să scârțâie, iar Liverpool are un singur succes în 2021, și acela contra echipei secunde a celor de la Aston Villa. "Cormoranii" nu au marcat niciun gol în Premier League în ultimele 4 partide și se află deja la 7 puncte în spatele celor de la Manchester City.
Cu toate astea, Klopp nu se arată îngrijorat și a declarat că el nu a așteptat niciodată perfecțiune din partea echipei sale și, la fel cum nu s-a entuziasmat la maxim când lucrurile au mers bine, nici acum nu va face o tragedie din faptul că echipa nu câștigă de o perioadă bună de timp.
"Nu sunt persoana care stă aici și crede că viața mea ar trebui să fie întotdeauna perfectă, iar echipa mea ar trebui să câștige mereu. În această lume ne pierdem încrederea mult prea repede, peste tot. Fie totul este grozav, fie opusul. Fotbalul este un joc complex și îmi place asta. Nu este vorba niciodată despre o singură persoană. Acesta este principalul motiv pentru care îl iubesc de mic.", a declarat Klop, citat de thenationalnews.com.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
https://i.eurosport.com/2021/01/18/2973923.jpg

Jurgen Klopp: "Această echipă are potențialul de a lupta pentru titlu"

Liverpool joacă în deplasare cu Tottehnam în această etapă, într-un meci care ar putea fi decisiv pentru rămânerea în lupta pentru titlu. În tur, echipa lui Klopp s-a impus cu un gol marcat de Firmino în ultimele minute, dar menagerul german este conștient că circumstanțele sunt altele acum față de cele de la meciul de acum 6 săptămâni: "Ne-am mai întâlnit în decembrie, dar situația este diferită acum. Sigur că este mai ușor să crezi în ceea ce faci atunci când lucrurile merg bine, dar nu am fost niciodată doar un antrenor de vreme bună. Cu câteva luni în urmă, oamenii spuneau că suntem cea mai bună echipă din lume. Am putut să învingem orice echipă și o vom putea face din nou."
În ceea ce privește șansele la titlu ale lui Liverpool în acest sezon, Klopp este încă încrezător, dar a menționat că nu ar fi nicio problemă dacă echipa sa nu se va bate pentru locul 1: "Această echipă are potențialul de a lupta pentru titlu. Vom vedea dacă putem acest an. Dacă nu, vom încerca anul viitor."
În final, tehnicianul german a menționat că toți oamenii implicați la echipă fac eforturi pentru îndreptarea situației și că speră ca în scurt timp Liverpool să redevenă echipa care a impresionat în trecutul recent: "Vom fi foarte enervanți și vom lupta din greu. Am început deja și suntem pe drumul cel bun. Vom fi gata pentru o luptă și vom vedea unde vom ajunge. Sper cu adevărat să putem crea din nou acel spirit de luptă comun."
Tottenham-Liverpool este în această seară, începând cu ora 22:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport văs unt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25