Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp poate jubila! "Feriţi-vă de Liverpool vara asta! Va avea 638 de milioane de euro de cheltuit"

Cristian Mihală

Actualizat 02/04/2021 la 20:31 GMT+3

Jurnaliştii de la Marca scriu astăzi despre forţa pe care Liverpool o va avea pe piaţa transferurilor, după ce RedBird Capital va veni cu infuzia de capital, în urma preluării de acţiuni.

Klopp ist dem Job des Bundestrainers nicht abgeneigt

Credit imagine: SID

Liverpool are parte şi de veşti bune, chiar dacă echipa e într-o situaţie grea, singura şansă reală de a mai evolua la anul în Champions League fiind legată de câştigarea competiţiei, acolo unde va întâlni în sferturi pe Real Madrid.
În toamnă, deşi a câştigat un titlu istoric în Anglia, primul din era Premier League, Klopp nu a putut întări echipa cum şi-ar fi dorit. Germanul l-a vrut pe Timo Werner în mod deosebit, dar acesta a ajuns la Chelsea. Apoi, odată cu accidentările în defensivă (Joe Gomez, Van Dijk şi Joel Matip), "cormoranii" au aşteptat până în ultima zi de mercato pentru a-i aduce pe Kabak şi Davies, doi jucători mult sub pretenţiile unui club ca Liverpool, dacă ne uităm peste CV-urile lor.
Totuşi, odată cu vânzarea unei părţi din acţiuni către RedBird Capital, spaniolii anticipează că Jurgen Klopp va avea mult mai multă flexibilitate pe piaţa transferurilor.
"Liverpool a suferit o pierdere de 141 milioane de euro în timpul pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, situația se poate schimba în curând, cel puțin din punct de vedere economic. Proprietarii clubului vor primi o injecție de 638 milioane de euro de la RedBird Capital Partners. E de așteptat ca acest lucru să îi permită clubului să facă achiziţiile dorite şi să îşi dezvolte brandul", notează Marca, într-un articol intitulat "Feriţi-vă de Liverpool vara asta! Va avea 638 de milioane de euro de cheltuit".

RedBird Capital deţine 10% din Liverpool

Liverpool valorează în prezent aproape 7 miliarde de euro, iar John W. Henry, patronul clubului, a bătut palma pentru cedarea a 10% din acțiuni către RedBird Capital. Fondatorul acestei companii, Gerry Cardinale, e în negocieri cu americanul de 71 de ani din fruntea "cormoranilor" de ceva timp, iar acum s-a ajuns la un acord.
Tranzacția va fi finalizată în următoarele săptămâni, iar prețul ei va fi de aproximativ 750 de milioane de dolari (638 milioane euro). RedBird Capital s-a implicat tot mai mult în sport în ultima perioadă, de curând cumpărând 85% din acțiunile clubului francez Toulouse.
Pe lângă Liverpool, John W.Henry mai e acționar majoritar la Boston Red Sox și deține o echipă în NASCAR.
Liverpool a avut mari probleme financiare odată cu pandemia de coronavirus, motiv pentru care Klopp nu a putut să își întărească suficient echipa în perspectiva actualului sezon. Dar acum lucrurile par să reintre pe făgaşul normal, iar stafful tehnic poate avea o campanie de achiziţii aşa cum îşi doreşte.
Până la a vedea pe cine achiziţionează, Klopp e concentrat pe partida cu Arsenal, de sâmbătă (ora 22:00), care poate fi urmărită în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo