Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patronul lui Liverpool vinde 10% din club pentru o sumă uriașă. "Gură de oxigen" pentru Klopp

Cristian Mihală

Publicat 27/02/2021 la 12:39 GMT+2

John W. Henry (foto), proprietarul clubului Liverpool, va vinde 10% din acțiuni către RedBird Capital. Se anticipează că această mutare va debloca anumite fonduri și pentru transferurile pe care Klopp visează să le facă în vară.

John Henry

Credit imagine: PA Sport

Fenway Sports Group, prin John W. Henry, deține pachetul majoritar de acțiuni de la campioana Angliei, acesta cumpărând clubul în urmă cu 11 ani, de la Tom Hicks și George N. Gillett.
În ultimele sezoane, Liverpool a crescut enorm, atât din punct de vedere al performanțelor (a câștigat Champions League și titlul în Anglia), dar și al cotației la bursă.
În acest moment, clubul valorează peste 7 miliarde de euro, iar John W. Henry, patronul clubului, e în negocieri pentru cedarea a 10% din acțiuni către RedBird Capital. Fondatorul acestei companii, Gerry Cardinale, e în negocieri cu americanul de 71 de ani din fruntea "cormoranilor" de ceva timp, iar acum s-a ajuns la un acord de principiu, anunță Sportico.

750 de milioane de dolari pentru 10% din Liverpool

Tranzacția va fi finalizată în următoarele 6 săptămâni, iar prețul ei va fi de aproximativ 750 de milioane de dolari. RedBird Capital s-a implicat tot mai mult în sport în ultima perioadă, de curând cumpărând 85% din acțiunile clubului francez Toulouse.
Liverpool a avut mari probleme financiare odată cu pandemia de coronavirus, motiv pentru care Klopp nu a putut să își întărească suficient echipa în perspectiva actualului sezon. În iarnă, a fost și mai evident că formația care a impresionat Anglia stagiunea trecută se confruntă cu o criză, conducerea amânând aducerea unui fundaș central, deși Van Dijk, Joel Matip și Joe Gomez erau accidentați, iar stafful tehnic era forțat să evolueze cu Fabinho și Henderson în centrul apărării (închizători). În cele din urmă au fost aduși Kabak și Davies, dar niciunul nu prezintă garanții și nu sunt văzuți de specialiști drept fotbaliști de talia unui club precum campioana celui mai puternic campionat din lume. Acum, suma pe care Henry o va primi poate fi o adevărată gură de oxigen pentru club în perspectiva perioadei de mercato din vară.
Pe lângă Liverpool, John W.Henry mai e acționar majoritar la Boston Red Sox și deține o echipă în NASCAR.
Pentru Liverpool urmează două meciuri capitale pentru păstrarea șanselor de a evolua sezonul viitor în Champions League. Sâmbătă, "cormoranii" se deplasează la Sheffield pentru duelul cu ultima clasată, pentru ca 4 zile mai târziu să primească vizita lui Chelsea. Dacă nu vor obține măcar 4 puncte din aceste două partide, transmise în direct de Eurosport 1 și Eurosport Player, Salah&Co vor avea o misiune imposibilă pe final de sezon.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo