Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp și-a dat acordul pentru transfer. Origi pleacă de la Liverpool! Destinația: Wolves

Cristian Mihală

Publicat 18/12/2020 la 09:57 GMT+2

Divock Origi o va părăsi pe Liverpool în iarnă. Klopp a acceptat oferta lui Wolverhampton, urmând a folosi banii primiți pentru cumpărarea unui fundaș central.

Jurgen Klopp, după ce a câștigat trofeul UEFA Champions League cu Liverpool în 2019, după finala de la Madrid cu Tottenham.

Credit imagine: Getty Images

Rezervă eternă în campionat (a bifat doar 7 minute în acest sezon de Premier League), Origi e gata de o nouă provocare. Wolverhampton nu știe când va fi apt de joc Raul Jimenez, golgheterul care a fost operat la cap după ciocnirea cu David Luiz, astfel că Nuno Espirito Santo s-a decis să facă o ofertă pentru Origi. Portughezul l-a vrut și în trecut pe vârf, însă, deși Liverpool își dăduse acceptul, atacantul a refuzat oferta.
Asta pentru că la acel moment Origi era în planurile lui Klopp. Chiar dacă nu juca titular, era folosit aproape meci de meci, pe final, și avea cifre excelente. Acum, odată cu venirea lui Diogo Jota, belgianul nu a mai evoluat aproape deloc, cel puțin în campionat.
The Athletic anunță că Jurgen Klopp și-a dat deja acordul pentru ca mutarea să aibă loc în fereastra de transferuri din ianuarie, dar nu s-a vehiculat încă ce preț va avea transferul. Adus
de la Lille, în schimbul a 10 milioane de lire sterline, Origi îi va facilita lui Klopp transferul unui fundaș central. Cum Van Dijk și Joe Gomez sunt accidentați și vor lipsi tot sezonul, "cormoranii" au nevoie de întăriri în acea zonă. S-a vorbit desrpre Eric Garcia, de la City, care intră în ultimele 6 luni de contract, dar cu greu Guardiola va accepta să întărească o rivală. O variantă mai fezabilă, deși mult mai scumpă, e Ben White, fundașul lui Brighton care a impresionat în ultimul an și jumătate (a fost împrumutat la Leeds stagiunea trecută, ajutându-l pe Bielsa să promoveze).

Origi i-a adus lui Liverpool trofeul Champions League

În urmă cu un an și jumătate, Liverpool reușea o adevărată minute în UEFA Champions League. După 0-3 pe Camp Nou în fața Barcelonei, Liverpool a reușit să obțină calificarea în marea finală după un 4-0 pe Anfield. Echipa lui Jurgen Klopp avea apoi să câștige și trofeul.
Meciul retur cu Barcelona va rămâne mult timp în memoria fanilor. Și mai ales momentul de la golul al 4-lea marcat de Liverpool după un corner executat rapid care i-a surprins pe cei din apărarea Barcei iar Divock Origi a împins mingea în poartă.
Divock Origi a marcat două goluri în acea partidă retur cu Barcelona. În mod normal, nu ar fi început pe teren din primul minut, însă Jurgen Klopp nu îi avea la dispoziție pe Roberto Firmino și Mohamed Salah. Astfel, Origi a avut ocazia să devină erou pentru o seară.
"Am văzut ce se întâmpla. Era o minge pe teren și am vrut să i-o trimit copilului de mingi. Așa că am făcut asta și când mă întorceam în careul mic am văzut că jucătorii lor se mișcau greu înapoi pe poziții, așa că m-am uitat automat să văd cine execută cornerul. În funcție de acest lucru mi-am schimbat poziția la corner. Și l-am văzut pe Trent că se uita, i-am văzut privirea și am știu că va face ceva instinctiv. După ce a trimis mingea în careu, tot ce îmi doream era să o împing în poartă. Am privit înainte să șutez și am văzut că Pique și Ter Stegen erau pe mijlocul porții și că partea stângă era liberă, așa că am trimis puternic. Eram fericit. S-a întâmplat atât de rapid, chiar și mental a durat ceva timp până să realizez. Și a fost un moment cheie", a spus belgianul pentru BT Sports, ulterior.
În finala de la Madrid, cu Tottenham, Origi a fost din nou decisiv pentru "cormorani". După ce Salah a deschis scorul în debutul meciului, vârful belgian a securizat victoria, marcând golul de 2-0, care a risipit orice speranță a formației lui Pochettino de a împinge partida în prelungiri.
În această săptămână, Liverpool a trecut din nou de Spurs, de această dată în campionat, scor 2-1, grație reușitei lui Firmino din finalul partidei. Acum, campioana Angliei se pregătește de deplasarea de la Crystal Palace (sâmbătă, de la ora 14:30, pe Eurosport 1 și Eurosport Player).
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo