Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mundo Deportivo: Klopp i-a pregătit o lovitură lui Pep! Liverpool curtează un jucător de la City

Cristian Mihală

Publicat 16/12/2020 la 17:21 GMT+2

Eric Garcia a devenit o țintă pentru Liverpool, care va încerca să îl transfere în această iarnă. Chiar dacă va veni cu o ofertă superioară Barcelonei, e complicat ca Manchester City să accepte un transfer la o rivală.

Pep Guardiola și Jurgen Klopp

Credit imagine: SID

Eric Garcia părea că va fi vândut în perioada de mercato la Barcelona, clubul său de suflet, unde a evoluat înainte ca "cetățenii" să îl aducă la Academia de pe Etihad. Mundo Deportivo anunță azi că pe fir a intrat și Klopp, care are mari probleme în defensivă. Va fi o provocare ca fundașul spaniol să fie întors din drumul spre Catalunya, însă tehnicianul german speră să poată să îl convingă.
Liverpool caută soluții în zona centrală a defensivei, după ce Van Dijk și Joe Gomez s-au accidentat în această toamnă și vor rata, probabil, tot sezonul. Se părea că Ben White, de la Brighton, e principalul favorit să vină pe Anfield, dar suma cerută de "pescăruși" e enormă, 50 de milioane de euro. Mult mai dificil va fi, însă, de convins Manchester City pentru transferul lui Eric Garcia. Presupunând că jucătorul va fi cucerit de discursul lui Klopp și ar prefera să meargă la campioana Angliei în loc de Barcelona, "cetățenii" nu ar dori să își întărească o rivală la titlu. Chiar dacă oferta "cormoranilor" ar fi superioară din punct de vedere financiar, e de așteptat ca City să o decline.
Astfel, șansele ca mutarea să se facă par destul de mici. Mundo Deportivo notează, totuși, că există varianta ca Eric Garcia să ajungă pe Anfield în vară, din postura de jucător liber de contract. În acest caz, City nu mai are nimic de obiectat. Fotbalistul poate să refuze să se transfere în iarnă și să părăsească Etihad la finalul înțelegerii, fără ca gruparea din Manchester să mai primească vreo sumă de bani.

Eric Garcia vrea neapărat să plece de la Manchester City

La City a ajuns în această vară Ruben Dias, care a devenit punct fix în echipă, astfel că pentru postul de fundaș central stânga se vor lupta Ake și Laporte. Ca atare, Eric Garcia știe că nu va primi foarte multe șanse, chiar dacă acum a fost titular și cu Porto, în Champions League, și în deplasarea de la West Ham.
Mundo Deportivo a scris în trecutul recent despre eforturile lui Guardiola de a-l convinge pe jucător să rămână pe Etihad, dar deciziza pare deja luată: Eric Garcia se va întoarce la Barcelona.
"Fundașul central le-a spus rudelor sale că eforturile lui Pep Guardiola și ale clubului englez de a-l face să se răzgândească sunt în van. Eric Garcia se va întoarce la Barcelona, în ianuarie sau la sfârșitul sezonului, după ce i se încheie contractul cu formația de pe Etihad", notează sursa citată.
Barcelona i-a oferit încă din această vară 15 milioane lui City pentru transferul apărătorului, sumă considerată inacceptabilă de englezi. Totuși, în iarnă, pentru că riscă să îl piardă gratis, oficialii de pe Etihad ar putea să accepre o sumă chiar mai mică.
Interesante e că de curând Pep Guardiola a vorbit din nou de situația fotbalistului său. Tehnicianul catalan a admis că fundașul a vrut să plece în perioada de mercato precedentă, însă și-a exprimat încrederea că, în cele din urmă, Eric Garcia va alege să continue în cel mai puternic campionat din lume.
"Sunt foarte fericit cu jocul lui Eric. Știu că a vrut să plece, dar în cele din urmă a rămas și poate îl putem seduce să-și prelungească înțelegerea cu noi. Este un jucător care este foarte stabil în toate planurile și suntem încântați să putem conta pe el", a spus Pep.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo