Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp s-a decis! Liverpool pregătește transferul lui Ben White, în iarnă

Cristian Mihală

Publicat 15/12/2020 la 13:15 GMT+2

Jurgen Klopp s-a decis în cele din urmă să facă un transfer în zona centrală a apărării, în iarnă. Ben White e alesul germanului, dar fundașul lui Brighton nu va fi ușor de adus. "Pescărușii" cer 50 de milioane de euro pentru fotbalistul de 23 de ani.

Jürgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Accidentarea lui Matip, cu Fulham, i-a arătat lui Klopp cât de expusă e Liverpool în acest sezon, din cauza indisponibilităților. Stafful medical speră să îl recupereze pe Matip până la ora meciului cu Tottenham, astfel tânărul Rhys Williams, extrem de sigur până acum, dar fără experiență, va trebui să se lupte cu Son și Kane, doi dintre cei mai în formă jucători din lume.
În consecință, managerul campioanei Angliei a înțeles că, pentru a avea șanse la titlu și pentru a lupta pentru fazele finale ale Champions League, are nevoie de întăriri în defensivă, deși inițial a respins ideea unui astfel de transfer. Anfield Watch anunță că Ben White e marele pariu al tehnicianului german, însă fundașul lui Brighton nu va fi ușor de adus.

Ben White l-a impresionat pe Klopp și Liverpool va încerca să îl transfere

Van Dijk, stâlpul apărării campioanei Angliei, s-a accidentat cu Everton, după intrarea lui Pickford. Testele ulterioare au arătat că olandezul are ruptură de ligamente şi va trebui operat. Sezon încheiat, aşadar, pentru fundaşul care anul trecut s-a luptat cu şanse reale pentru câştigarea "Balonului de Aur".
În condiţiile în care Lovren a fost cedat în această vară la Zenit, fără ca Liverpool să îi găsească un înlocuitor, din punct de vedere numeric lucrurile nu stau deloc bine pentru Klopp. Asta pentru că și Joe Gomez a suferit o accidentare gravă, care îl scoate din circuit pentru restul stagiunii.
Cum sezonul e lung, Liverpool e angrenată în mai multe competiţii, iar accidentările şi suspendările sunt inerente, oficialii de pe Anfield au început deja să caute o soluţie de transfer pentru perioada de mercato din iarnă.
După ce în această vară nu au cheltuit foarte mult pentru achiziţii, e de aşteptat ca şefii "cormoranilor" să aducă un fundaş central de valoare, care ulterior să fie titular, lângă Van Dijk. S-a discutat despre Conor Coady, căpitanul lui Wolverhampton, care prezintă marele avantaj - pe lângă evoluţiile impresionante - că e un produs al lui Liverpool, iubeşte şi cunoaşte perfect clubul. Totuşi, Nuno Espirito Santo nu vrea să se despartă de cel mai bun om din defensiva sa, astfel că Jurgen Klopp are şi alte soluţii. Upamecano, de la Leipzig, era varianta ideală, dar acesta e prea scump pentru a fi obiectul unei mutări la jumătatea sezonului.
Ca atare, toate indiciile duc către fundaşul de 23 de ani al lui Brighton, Ben White. Împrumutat anul trecut la Leeds, apărătorul a fost unul dintre principalii artizani ai promovării trupei lui Bielsa.
Oficialii lui Leeds au făcut tot posibilul să îl cumpere definitiv în inter-sezon, dar Brigton a refuzat o ofertă de aproape 30 de milioane de lire pentru tânărul fundaş. White a devenit titular incontestabil pentru trupa lui Graham Potter, având evoluţii extrem de apreciate în acest debut de sezon. Astfel, conform sursei citate, în momentul în care Liverpool s-a interesat de posibilitatea de a-l transfera, în iarnă, oficialii "pescăruşilor" nu au oferit un răspuns negativ, dar au fixat un preţ prohibitiv: 50 de milioane de euro. O sumă pe care campioana Angliei ar fi dispusă să o achite: vorbim de un apărător cu un imens potenţial, care a confirmat în Premier League.
Cu Fabinho și Matip (Rhys Williams, dacă germanul nu e recuperat), Liverpool se pregătește de disputa cu liderul din Premier League, Tottenham. Ciocnirea de pe Anfield e miercuri, de la ora 22:00, și poate fi urmărită în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo