Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp a găsit înlocuitor pentru Van Dijk. Conor Coady, fost la Liverpool, în capul listei

Cristian Mihală

Actualizat 20/10/2020 la 07:55 GMT+3

Conor Coady (Wolverhampton) este candidatul ideal pentru defensiva lui Liverpool, în iarnă, în condiţiile în care Van Dijk va lipsi probabil tot sezonul. Klopp are mare nevoie de întăriri în zona centrală a defensivei.

Van Dijk a fost accidentat grav de Pickford

Credit imagine: Getty Images

Van Dijk, cel mai bun fundaş din lume, a suferit o accidentare teribilă în derbyul cu Everton, după intrarea dură a lui Pickford. Apărătorul olandez are ruptură de ligamente, va fi operat şi va lipsi probabil tot sezonul.
O lovitură pentru Klopp şi campioana Angliei, care nu doar că se vede nevoită să evolueze fără cel mai bun om din defensivă, dar are probleme şi din punct de vedere numeric. Asta pentru că stafful tehnic a decis în vară să se despartă de Dejan Lovren şi nu a adus un înlocuitor de o valoare apropiată.
Situaţia e destul de complicată pe termen scurt, mai ales că Matip a fost văzut păşind în spitalul Spire din Liverpool, după confruntarea cu Everton. Nu se ştie încă dacă acesta are o problemă serioasă care îl va face să rateze vreun meci sau a fost la o consultaţie de rutină.
Cert e că, în afară de fundaşul venit de la Schalke 04, Klopp îl mai are la dispoziţie doar pe Joe Gomez pentru centrul apărării. Se poate apela la varianta Fabinho, închizătorul fiind folosit cu succes în două partide în acest sezon pe acea poziţie, dar alături de Van Dijk.
În concluzie, Liverpool are nevoie de întăriri în iarnă în acea zonă, iar Klopp pare deja decis să facă o mutare importantă. Dayot Upamecano şi Kalidou Koulibaly au fost pe lista germanului, dar ambii sunt extrem de scumpi şi e greu de crezut că vor face obiectul unui transfer, mai ales în mercato-ul din iarnă, când echipele sunt mai reticente în a cheltui sume mari pe fotbalişti.
Sportsmail scrie că o variantă pentru campioana Angliei ar putea fi Conor Coady, căpitanul lui Wolverhampton. Cotat la 25 de milioane de euro, apărătorul de 27 de ani este un "scouser". Crescut în academia lui Liverpool, Coady nu a făcut niciodată un secret din faptul că iubeşte de mic trupa de pe Anfield.
La Liverpool nu a primit şanse, bifând un singur meci la echipa mare, înainte de a se transfera la Huddersfield pentru doar 500.000 de lire (2014). Din 2015 a ajuns pe Molineux şi nu doar că a devenit un om de bază pentru "lupi", dar s-a transformat într-unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Premier League. Anul acesta, prestaţiile excelente au fost răsplătite cu 3 convocări la naţionala Angliei, pentru care a şi marcat un gol.
Extrem de exact în intervenţii, Coady este foarte cerebral, are o înţelegere a jocului excelentă şi impresionează prin poziţionare. Nu va fi uşor de adus, în condiţiile în care Nuno Espirito Santo nu pare dispus să se despartă de el, însă reprezintă o ţintă pentru Klopp.

Liverpool, cu şi fără Virgil Van Dijk

Jurnaliștii de la Sky Sports au realizat o analiză a modului în care arată Liverpool din punct de vedere defensiv cu și fără Van Dijk. S-au luat în considerare toate meciurile disputate de "cormorani" de când Klopp a sosit pe banca formaţiei de pe Anfield.
În această perioadă, campioana Angliei a jucat un număr de 92 de partide fără fundaşul adus de la Southampton în sezonul 2017-2018. La toate capitolele, Liverpool a stat mult mai bine defensive când olandezul s-a aflat pe teren.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo