Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lampard a găsit vinovatul pentru eșecul cu Arsenal! Superstarul care a dezamăgit în derby-ul Londrei

Irina Aldea

Publicat 27/12/2020 la 08:17 GMT+2

Arsenal a câștigat, sâmbătă, prima partidă după un șir de șapte fără victorie. Chelsea a ratat un penalty pe final de meci și a rămas până duminică pe locul 6. Frank Lampard a găsit vinovatul pentru eșecul de pe Emirates Stadium.

Frank Lampard

Credit imagine: Getty Images

Altădată un derby de top în Premiere League, Arsenal - Chelsea a fost, de Boxing Day, o ultimă șansă pentru Mikel Arteta și ai lui să se îndepărteze de zona retrogradării și să iasă din șirul de șapte meciuri fără victorie în campionat. Managerul lui Arsenal recunoștea, înainte de meci, că partida de pe teren propriu cu Chelsea, precum și următoarele două, în deplasare la Brighton și West Bromwich Albion erau esențiale pentru evitarea zonei retrogradării.
Tunarii au arătat din primul minut cât de mult își doresc victoria. La prima fază a meciului, după aproximativ 30 de secunde de la fluierul de start, Martinelli a ratat o ocazie uriașă, șutul său trecând milimetric pe lângă bara dreaptă. Chelsea a ripostat din lovitură liberă, șutul lui Mason Mount având aceași soartă. Gazdele au deschis scorul din penalty, transformat de Lacazette (1-0, min. 34), apoi au majorat înainte de pauză, Granit Xhaka executând impecabil la vinclu o lovitură liberă (2-0, min. 44).
Cel mai frumos gol a fost marcat la scurt timp după reluarea jocului. Tunarul Buyako Saka a făcut 3-0 (min. 56) cu o execuție de toată frumusețea. Arsenal a continuat să fie ofensivă și a mai trecut de două ori pe lângă gol, Elneny trimițând chiar și în transversală. Abraham a fost cel care a adus golul de onoare pentru londonezi, gol validat doar după consultarea sistemului VAR (3-1, min. 85). Jorginho (Chelsea) a avut șansa de a anima pe final partida, însă a executat slab un penalty și confruntarea s-a încheiat cu victoria gazdelor, care au luat o mare gură de aer, urcând pe 14 și îndepartându-se la 6 puncte de prima poziție de retrogradare.

Frank Lampard a găsit vinovatul pentru eșecul în fața lui Arsenal

După meci, la conferința de presă, Frank Lampard a tunat și a fulgerat pentru prestația elevilor lui, însă a fost mai cu seamă dezamăgit de un fotbalist care se presupune că ar trebui să facă diferența în momentele dificile ale echipei. Este vorba despre Timo Werner, germanul adus de la RB Leipzig în schimbul a 64 de milioane de euro.
Werner a ajuns deja la 10 meciuri fără gol pentru Chelsea, iar Frank Lampard s-a declarat dezamăgit de prestația germanului de aseară din meciul cu Arsenal: "Fără îndoială că șuturile care nu se transformă în goluri sunt ceva pentru care un atacant va fi mereu judecat. Aș fi putut face alte schimbări cu rezervele pe care le aveam la dispoziție, dar am simțit că sunt două zone în care trebuie neapărat să aducem energie.
Timo nu a făcut îndeajuns pentru Chelsea în meciul cu Arsenal, fie că a avut mingea la picior sau nu. Va trebui să-i oferim mai mult timp, continui să spun asta pentru că Premier League este un campionat diferit, un alt nivel față de ce era el obișnuit, dar în același timp trebuie să ne grăbim spre adaptare completă. Vom vedea care este nivelul de oboseală acumulat, voi avea o discuție cu el pentru că e nevoie de asta", a spus Lampard după meci.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
premier league
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo