De când Mikel Arteta a fost numit pe banca "tunarilor", Arsenal n-a reușit să câștige vreun meci în deplasare, iar acum se află pe locul 10, cu 31 de puncte acumulate.
Bernd Leno, goalkeeper-ul lui Arsenal, consideră că nu apărarea reprezintă principala problemă pentru trupa de pe Emirates, ci lipsa eficienței din faza ofensivă. Arsenal a încasat 8 goluri în cele 9 partide disputate sub comanda lui Arteta.
La conferința de presă de la finalul duelului cu Burnley, Leno a dezvăluit ce îi lipsește lui Arsenal în acest moment:
Premier League
"Gașca nebună" a lui Arteta uimește Anglia. Arsenal începe să arate iar ca o echipă mare
16/12/2021 LA 09:24
"Cred că irosim prea multe ocazii la fiecare partidă. În meciul cu Burnley, spre exemplu, am avut 2-3 șanse uriașe de a deschide scorul. Mai avem mult de muncă. Jucăm bine, avem o mentalitate potrivită și trebuie să lucrăm în continuare la antrenamente.
Avem nevoie să marcăm mai mult, asta e clar. Acolo este adevărata problemă, nu în apărare. În faza defensivă ne descurcăm foarte bine. Ne-am apărat excelent la fazele fixe, deși nu avem jucători foarte puternici. Acum avem un nou manager care a impus o mentalitate nouă. Împreună ne dorim să construim ceva frumos la Arsenal. Poate va dura ceva timp, dar un lucru e sigur: cu toții ne dorim să avem rezultate bune.", a spus Leno.
https://i.eurosport.com/2020/02/02/2768133.jpg

Arsenal s-a întărit cu Pablo Mari și Cedric Soares

Arsenal s-a întărit pe faza defensivă în perioada de transferuri din iarnă. Oficialii londonezi i-au adus pe fundașii Pablo Mari și Cedric Soares, sub formă de împrumut până în vară.
5 milioane de euro au plătit cei de la Arsenal pentru aducerea lui Pablo Mari de la Flamengo, fiind singurul spaniol din istorie care a câștigat Copa Libertadores. În cazul în care "tunarii" se vor hotărâ să-l cumpere definitiv pe Pablo Mari după expirarea împrumutului, vor fi nevoți să le achite suma de 9,5 milioane de euro celor de la Flamengo.
Portughezul Cedric Soares va juca sub formă de împrumut pentru Arsenal până în vară, când i se termină contractul cu Southampton, iar apoi este așteptat să fie achiziționat definitiv. Sosirea lui Soares îi va face concurență lui Hector Bellerin, cel care abia s-a întors după accidentare. Alternativa pentru Bellerin ar fi putut să fie Ainsley Maitland-Niles, un mijlocaș.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Premier League
Liverpool - Arsenal, Live Video pe Eurosport 1. Super-derby în Premier League (sâmbătă, ora 19:30)
18/11/2021 LA 11:27
Premier League
Premier League 2021/22: Arsenal | Un nou sezon în afara Big 4?
30/07/2021 LA 11:03