Sezonul acesta va fi aproape sigur ultimul pentru Kane în tricoul lui Tottenham, echipă pe care a dus-o până în finala Champions League. Clubul s-a scufundat, însă, în ultimele două sezoane, iar șansele să câștige trofee sunt minime. Ajuns la 27 de ani, vârful englez dorește să își pună în CV și altceva decât trofee individuale și a făcut o cerere în acest sens: i-a transmis lui Daniel Levy că vrea să plece, astfel încât Tottenham să fie deschisă, în vară, eventualelor oferte.
De mai mult timp Manchester United, Manchester City și Chelsea au tatonat pista Kane, știind de nemulțumirile britanicului legate de situația de la clubul londonez. Primele două au cele mai mari șanse să îl transfere, anunță Sportsmail, Daniel Levy, CEO-ul lui Tottenham fiind neașteptat de deschis în acest sens.

Kane, "verde" spre City și United. Martial și Gabriel Jesus, ceruți la schimb

Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 15 ORE
Totuși, Spurs cere o sumă care pare la prima vedere prohibitivă, mai ales dacă ne raportăm la contextul pandemiei: 180 de milioane de euro. Daniel Levy le-a propus celor două cluburi și o altă variantă, care, potrivit sursei citate, are șanse mai mari să se realizeze. Concret, Levy e gata să accepte ambele oferte și să îl lase pe Kane să aleagă unde vrea să meargă, dacă City va oferi, pe lângă bani, un jucător în schimb: Gabriel Jesus. Deși acesta e printre favoriții lui Guardiola, Pep a mizat tot mai puțin în actualul sezon pe el, chiar dacă Aguero a fost accidentat. Campioana a preferat să joace cu un "9" fals, poziție ocupată fie de Bernardo Silva, fie de De Bruyne.
În ceea ce o privește pe United, Levy îl vrea la schimb pe Anthony Martial, un jucător la care Solskjaer e dispus să renunțe având în vedere predispoziția acestuia pentru accidentări. În ambele cazuri va fi foarte importantă și suma pe care United și City o vor pune în "pachetul" pentru Kane, știut fiind daptul că Levy e extrem de greu de convins.
De notat că sursa citată scrie că toți banii veniți pe Kane vor fi direcționați către Erling Haaland. Conducerea lui Spurs e convinsă că doar așa - aducând un atacant tânăr cu cifre fantastice - fanii vor accepta plecarea idolului. În sine, afacerea nu ar fi deloc una rea pentru londonezi, dacă se realizează, norvegianul asigurând ofensiva pentru cel puțin un deceniu.
165 de goluri a marcat Kane pentru Spurs, în 240 de partide. El a fost în două rânduri golgheterul Premier League (2015-2016 și 2016-2017). Și în acest sezon se luptă pentru titlul de golgheter, fiind la egalitate cu Salah, în vârful clasamentului marcatorilor, cu două etape rămase de disputat.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58