Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool cumpără de la Real Madrid! 35 de milioane € pentru transferul iernii în Europa

Cristian Mihală

Publicat 09/09/2021 la 12:03 GMT+3

Liverpool a decis deja pe cine va aduce în iarnă, pentru a întări ofensiva. Jurgen Klopp e convins că Marco Asensio poate reveni la nivelul de dinainte de accidentare în tricoul "cormoranilor" şi a pregătit deja o ofertă pentru perioada de mercato din ianuarie.

Asensio ante el Alavés

Credit imagine: Getty Images

Formaţia de pe Anfield a fost de departe cea mai "tăcută" formaţie importantă din Anglia pe piaţa transferurilor, cheltuind de aproape 4 ori mai puţin decât Arsenal, ultima clasată în Premier League. Singurul jucător important sosit în vara recent încheiată a fost Ibrahima Konate, de la Leipzig.
CITEŞTE ŞI:
Insuficient pentru a se lupta la titlu, cred specialiştii, în contextul în care City s-a întărit cu Grealish, Chelsea l-a adus pe Lukaku, iar United i-a adus pe Varane, Jadon Sancho şi Cristiano Ronaldo. Doar că, din iarnă, formaţia lui Klopp va fi şi ea întărită cu un fotbalist de atac: Marco Asensio e dorit neapărat de german, iar Liverpool e dispusă să achite 30 de milioane de lire (35 de milioane de euro în schimbul mijlocaşului ofensiv).

Real Madrid, dispusă să în vândă pe Asensio la Liverpool

În vârstă de 25 de ani, Asensio a jucat impresionant în primele sale sezoane pe Bernabeu, dar în stagiunea 2019-2020 a prins doar 3 meciuri ca titular la Real, după accidentarea teribilă suferită. A revenit anul trecut, însă nu a fost un titular indiscutabil în formaţia lui Zidane, prinzând doar 21 de meciuri ca titular.
Nici Ancelotti nu îl vede un punct fix în echipa sa, fiind rezervă în toate cele 3 partide din noul sezon (de fiecare dată a intrat pe parcursul meciurilor), astfel că Real Madrid pare extrem de tentată să dea curs ofertei lui Liverpool.
Klopp e convins că Asensio e un mare jucător şi, dacă i se va acorda încredere, poate ajunge la un nivel impresionant. Fotbalistul prezintă avantajul că poate opera atât în flancuri (dacă Mane sau Salah sunt indisponibili), dar şi ca inter, în linia de 3 din spatele vârfurilor.
În contextul în care Mbappe va semna în iarnă cu Real Madrid, aşa cum se anticipează (chiar dacă francezul va sosi pe Bernabeu abia din vară), sunt şanse foarte mari ca Asensio să ajungă în ianuarie pe Anfield.
Până la a rezolva transferurile din iarnă, Klopp se concentrează pentru etapa a 4-a din Premier League, Liverpool urmând a se deplasa pe terenul lui Leeds, pentru disputa cu formaţia lui Bielsa. Duelul este duminică, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1.
Leeds - Liverpool
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo