Wijnaldum și Koeman au colaborat la naționala Olandei în ultimii doi ani, iar un eventual transfer al mijlocașului pe Camp Nou a fost adus în discuție încă din momentul în care tehnicianul olandez a preluat Barcelona. Asta și pentru că Wijnaldum mai are contract doar până în vara lui 2021.
Liverpool a refuzat oferta de 17 milioane de euro a Barcelonei, sperând că va reuși să îl determine pe Gini să își pună semnătura pe o nouă înțelegere. Nu s-a întâmplat așa și, dacă în următoarele săptămâni nu se va ajunge la un acord privind prelungirea, olandezul va primi "verde" să se transfere încă din perioada de mercato de iarnă. Chiar dacă va obține o sumă mică pe un jucător căruia îi expiră contractul, campioana Angliei nu vrea să îl piardă gratis. Asta în ciuda faptului că e admirat inclusiv de rivali și ar putea să aibă un rol important până la finalul stagiunii.
Le10Sport, din Franța, anunță azi că Liverpool i-a găsit deja înlocuitor lui Wijnaldum, în cazul în care acesta va pleca. Este vorba despre Renato Sanchez, fotbalistul lui Lille.
Ligue 1
Nemulțumiri la PSG! Ce a cerut Luis Campos în ultimele zile ale perioadei de mercato
28/08/2022 LA 13:09
Văzut o mare speranță a fotbalului mondial în 2016, când a debutat la naționala Portugaliei la doar 18 ani, mijlocașul a fost imediat transferat de Bayern. Nu a dat randamentul scontat, pretențiile fiind prea mari, astfel că în 2 ani în Bavaria (un sezon a fost împrumutat la Swansea) a evoluat în doar 35 de partide, în toate competițiile.
Anul trecut, Lille l-a transferat pentru 18 milioane de euro, iar lusitanul a început să evolueze constant și să câștige enorm la capitolul încredere. Ca atare, evoluțiile sale au fost din ce în ce mai bune, fiind considerat în acest moment unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din Ligue 1.

Renato Sanches vs Gini Wijnaldum

Dacă e să ne raportăm strict la sezonul trecut, Renato Sanches a avut cifre mai bune decât olandezul lui Liverpool. Totuși, aceste date pot să nu reflecte adevărul, ele depinzând mult și de nivelul campionatului sau al adversarilor întâlniți.
Totuși, anfieldwatch.co.uk a făcut deja o analiză comparativă între cei doi pe stagiunea 2019-2020 și eventuala venire a lui Renato Sanches nu ar trebui să slăbească, pe hârtie, formația lui Klopp.
Cu o medie a notelor de 7,13, portughezul lui Lille a reușit 1,5 tacklinguri, 1,8 key passes și 2,6 driblinguri/meci jucat. În contrapartidă Wijnaldum a reușit stagiunea trecută 0,8 tacklinguri, 0,4 key passes și 0,7 driblinguri/partidă. Acuratețea paselor către coechipieri e aproximativ aceeași, cu un mic avans pentru Wijnaldum (90%).

Jurgen Klopp a dezvăluit că Wijnaldum ar putea să plece

Mijlocașul a intrat în vară în ultimul său sezon la Liverpool, iar de pe 1 ianuarie este liber să-și negocieze plecarea cu orice club îl dorește. Totuși, Jurgen Klopp a mărturisit că își dorește ca Gini Wijnaldum să rămână la Liverpool, însă spune că semnele de întrebare privind contractul olandezului îl fac să creadă că orice scenariu este posibil în cazul lui.
"Aș fi foarte fericit dacă ar rămâne aici. Sunt bucuros cu evoluțiile lui Gini și cred că e vizibil dacă ne uităm la majoritatea echipelor de start pe care le introduc în teren. Mereu a jucat bine, de aceea a și jucat atât de multe meciuri. Mai mult, a evoluat pe o mulțime de poziții, poziții diferite. E într-un moment bun, Slavă Domnului, sper să continue tot așa. Deocamdată nu e nimic de adăugat privind situația lui.
Atâta timp cât nimic nu e decis, totul e posibil, dar eu sunt încrezător că ne va fi alături în continuare. Gini este unul dintre cei mai plăcuți oameni pe care-l știu, și unul dintre cei mai buni jucători pe care l-am antrenat. E o persoană minunată, ceea ce mă face să cred că orice s-ar întâmpla, legătura noastră va rămâne intactă. Am câștigat câteva lucruri împreună și cred că e posibil să continuăm să o facem", a spus Jurgen Klopp despre Wijnaldum de curând.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Fotbal
Singurul jucător pe care Bayern regretă că l-a transferat. Dezvăluirea făcută de Rummenigge
21/12/2021 LA 07:17
Fotbal
Ronaldo, gesturi violente spre Santos, după ce a ratat calificarea la CM. Anunțul selecționerului
15/11/2021 LA 06:09