Liverpool s-a impus cu 1-0 în duelul cu Ajax, partidă în care fosta legendă a lui Manchester United, Rio Ferdinand, l-a remarcat pe Wijnaldum. După venirea lui Thiago Alcantara, se părea că mijlocașul batav va pleca, mai ales că se află aproape de expirarea contractului. Pierderea lui "Gini" ar fi o eroare uriașă pentru campioana Angliei, e convins Ferdinand, care a explicat de ce atât de cucerit de mijlocașul venit de la Newcastle, în 2016.
"Trebuie să fiu sincer, îl iubesc pe Wijnaldum. Îmi pare atât de rău că e un fotbalist atât de underrated, nu e văzut ca un star de cei mai mulți. Dar altruismul său, inteligența sa sunt incredibile. Poate juca pe orice post de la mijloc, e foarte altruist și ajută enorm echipa. La Olanda, are rol de număr "10", la Liverpool se apără perfect. Mulți nu își dau seama cât de valoros e un astfel de jucător, pentru că nu iese atât de mult în evidență", a spus Rio Ferdinand, pentru BT Sport, după Liverpool - Ajax 1-0.

Klopp speră ca Wijnaldum să semneze prelungirea cu Liverpool

Fotbal
Dortmund - Bayern 2-3! Lewandowski s-a răzbunat pe fosta echipă după ce a ratat Balonul de Aur
ACUM 7 ORE
Wijnaldum și Koeman au colaborat la naționala Olandei în ultimii doi ani, iar un eventual transfer al mijlocașului pe Camp Nou a fost adus în discuție încă din momentul în care tehnicianul olandez a preluat Barcelona, asta și pentru că Wijnaldum mai are pe Anfield un singur sezon rămas din contract.
Deși cotat la 40 de milioane de euro, catalanii nu erau dispuși să ofere mai mult de 17 milioane de euro pentru serviciile mijlocașului în vârstă de 30 de ani. Jucătorul olandez refuzase în vară o ofertă de prelungire pe două sezoane cu Liverpool, fapt pentru care catalanii au considerat că este momentul să acționeze, însă nicio negociere nu a prins contur cu adevărat.
Mijlocașul a intrat deja în ultimul său sezon la Liverpool, iar de pe 1 ianuarie este liber să-și negocieze plecarea cu orice club îl dorește. Totuși, Jurgen Klopp a mărturisit că își dorește ca Gini Wijnaldum să rămână la Liverpool, însă spune că semnele de întrebare privind contractul olandezului îl fac să creadă că orice scenariu este posibil în cazul lui.
"Aș fi foarte fericit dacă ar rămâne aici. Sunt bucuros cu evoluțiile lui Gini și cred că e vizibil dacă ne uităm la majoritatea echipelor de start pe care le introduc în teren. Mereu a jucat bine, de aceea a și jucat atât de multe meciuri. Mai mult, a evoluat pe o mulțime de poziții, poziții diferite. E într-un moment bun, Slavă Domnului, sper să continue tot așa. Deocamdată nu e nimic de adăugat privind situația lui.
Atâta timp cât nimic nu e decis, totul e posibil, dar eu sunt încrezător că ne va fi alături în continuare. Gini este unul dintre cei mai plăcuți oameni pe care-l știu, și unul dintre cei mai buni jucători pe care l-am antrenat. E o persoană minunată, ceea ce mă face să cred că orice s-ar întâmpla, legătura noastră va rămâne intactă. Am câștigat câteva lucruri împreună și cred că e posibil să continuăm să o facem", a spus Jurgen Klopp despre Wijnaldum.
Pentru campioana Angliei urmează o partidă grea, în Premier League. Duelul cu Wolves e duminică, de la 21:15, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Ronaldo nu a mai suportat să audă ce spune Cassano despre el și a făcut rost de numărul lui
ACUM 11 ORE
Fotbal
Klopp chiar e genial! Guardiola voia să plătească 88 de milioane pe el, dar ajunge la Liverpool
ACUM 11 ORE