Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Liverpool și City, pe urmele lui Saka, marea vedetă a lui Arsenal

Cristian Mihală

Actualizat 04/02/2022 la 14:35 GMT+2

Arsenal se luptă în prezent pentru un loc de Champions League și știe că încă o absență din cea mai importantă competiție europeană intercluburi ar putea provoca despărțirea de câțiva jucători. Bukayo Saka este jucătorul "tunarilor" umrărit îndeaproape de primele două echipe din Premier League, pregătite să facă o ofertă pentru puștiul englez.

Bukay Saka (Arsenal) / Nathan Ake (Manchester City)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Jucătorul de 20 de ani a fost o piesă de bază în echipa lui Arsenal din acest sezon, înregistrând șase goluri și patru pase decisive în 21 de partide de campionat. Gruparea lui Mikel Arteta se află în prezent într-o luptă cu Manchester United, West Ham și Tottenham pentru poziția cu numărul patru, care garantează un loc în Champions League. În prezent, Manchester United se află pe locul patru și se află la doar două puncte distanță de Arsenal.
În condițiile în care trupa de pe Emirates nu reușește pentru al șaselea sezon la rând să se califice în grupele Champions League, Liverpool și Manchester City vor înainta oferte pentru Saka, potrivit ESPN.
Atacantul de bandă englez a avut prestații foarte bune în acest sezon, în ciuda decepției din finala Campionatului European, când ratarea lui Saka de la loviturile de departajare a adus trofeul în vitrina Italiei.
Forma de joc foarte bună a jucătorului lui Arsenal a fost observată și de echipele ce conduc clasamentul Premier League, Saka devenind o țintă pentru Liverpool și City. Englezul are un contract valabil până în 2023 cu Arsenal, iar "tunarii" sunt dispuși să prelungească înțelegerea.
Un nou contract oferit lui Saka reprezintă una dintre prioritățile conducerii celor de la Arsenal până la sfârșitul sezonului. Puștiul de 20 de ani, alături de Emile Smith Rowe și Gabriel Martinelli sunt văzuți drept viitorul echipei de pe Emirates pentru următorii ani.
CITEȘTE ȘI:

Marea speranță a lui Arsenal în ceea ce-l privește pe Saka

Liverpool a obținut recent semnătura lui Luis Diaz de la Porto, iar următoarele priorități sunt prelungirea contractelor celor doi atacanți laterali, Mane și Salah. Contractele jucătorilor "cormorani" care se întâlnesc în finala Cupei Africii pe Națiuni expiră în 2023.
Manchester City, la rândul ei, vrea să semneze prelungirea contractului cu Sterling, al cărui contract expiră la rândul său în 2023.
Ca atare, oficialii lui Arsenal mizează că cele două nu vor putea veni cu o ofertă suficient de bună astfel încât Saka să prefere plecarea. Se mizează și pe faptul că tânărul jucător este un produs al grupării de pe Emirates și, iubind clubul din Londra, nu ar trăda pentru o rivală.
În plus, șefii de pe Emirates sunt convinși că multitudinea de tineri talentați din actualul lot al lui Arteta va oferi premise importante pentru performanțe în viitorul apropiat, așa că, Saka nu ar trebui să fie atât de dezamăgit dacă se va rata prezența în UCL pentru sezonul 2022-2023.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo