Articol scris de Andrei Nicolae
Jucătorul de 20 de ani a fost o piesă de bază în echipa lui Arsenal din acest sezon, înregistrând șase goluri și patru pase decisive în 21 de partide de campionat. Gruparea lui Mikel Arteta se află în prezent într-o luptă cu Manchester United, West Ham și Tottenham pentru poziția cu numărul patru, care garantează un loc în Champions League. În prezent, Manchester United se află pe locul patru și se află la doar două puncte distanță de Arsenal.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
IERI LA 14:22
În condițiile în care trupa de pe Emirates nu reușește pentru al șaselea sezon la rând să se califice în grupele Champions League, Liverpool și Manchester City vor înainta oferte pentru Saka, potrivit ESPN.
Atacantul de bandă englez a avut prestații foarte bune în acest sezon, în ciuda decepției din finala Campionatului European, când ratarea lui Saka de la loviturile de departajare a adus trofeul în vitrina Italiei.
Forma de joc foarte bună a jucătorului lui Arsenal a fost observată și de echipele ce conduc clasamentul Premier League, Saka devenind o țintă pentru Liverpool și City. Englezul are un contract valabil până în 2023 cu Arsenal, iar "tunarii" sunt dispuși să prelungească înțelegerea.
Un nou contract oferit lui Saka reprezintă una dintre prioritățile conducerii celor de la Arsenal până la sfârșitul sezonului. Puștiul de 20 de ani, alături de Emile Smith Rowe și Gabriel Martinelli sunt văzuți drept viitorul echipei de pe Emirates pentru următorii ani.
CITEȘTE ȘI:
RANGNICK A EXPLICAT DE CE VAN DE BEEK NU A PRIMIT ȘANSE SUB COMANDA SA

Marea speranță a lui Arsenal în ceea ce-l privește pe Saka

Liverpool a obținut recent semnătura lui Luis Diaz de la Porto, iar următoarele priorități sunt prelungirea contractelor celor doi atacanți laterali, Mane și Salah. Contractele jucătorilor "cormorani" care se întâlnesc în finala Cupei Africii pe Națiuni expiră în 2023.
Manchester City, la rândul ei, vrea să semneze prelungirea contractului cu Sterling, al cărui contract expiră la rândul său în 2023.
Ca atare, oficialii lui Arsenal mizează că cele două nu vor putea veni cu o ofertă suficient de bună astfel încât Saka să prefere plecarea. Se mizează și pe faptul că tânărul jucător este un produs al grupării de pe Emirates și, iubind clubul din Londra, nu ar trăda pentru o rivală.
În plus, șefii de pe Emirates sunt convinși că multitudinea de tineri talentați din actualul lot al lui Arteta va oferi premise importante pentru performanțe în viitorul apropiat, așa că, Saka nu ar trebui să fie atât de dezamăgit dacă se va rata prezența în UCL pentru sezonul 2022-2023.
Premier League
Arsenal, extrem de activă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta a pus ochii pe un alt atacant
15/05/2022 LA 08:55
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26