Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură de teatru în fotbalul mondial. Liverpool încearcă o repatriere de senzație

Cristian Mihală

Publicat 20/06/2022 la 10:25 GMT+3

Liverpool încearcă împrumutul lui Gini Wijnaldum, fotbalist care a părăsit-o în perioada de mercato de vara trecută. Olandezul nu s-a adaptat la PSG şi vrea să plece.

Jürgen Klopp après la 38e journée de Premier League, après la 2e place de Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Klopp a reuşit 3 transferuri în această vară. "Perla coroanei" e Darwin Nunez, pentru care s-au cheltuit 100 de milioane de euro, lotul fiind întărit şi cu Fabio Carvalho şi Calvin Ramsay. Neamţul simte nevoie de mai multă consistenţă la mijlocul terenului, dar după efortul financiar făcut pentru atacantul uruguayan bugetul e limitat.

Wijnaldum, o variantă ideală pentru Liverpool

O variantă pe care şefii de pe Anfield o studiază tot mai atent în ultimele zile e împrumutul lui Gini Wijnaldum, de la PSG. Mijlocașul olandez nu a jucat foarte mult de când a ajuns la campioana Franţei. Mauricio Pochettino i-a preferat pe Ander Herrera și Idrissa Gueye la mijlocul terenului, astfel că Wijnaldum vrea o altă provocare. Sigur, lucrurile se pot schimb la formaţia franceză odată cu probabila plecare a lui Pochettino, dar în acest moment Wijnaldum ar agrea o întoarcere pe Anfield.
La Liverpool, jucătorul olandez a fost un element cheie la mijlocul terenului, în cei 5 ani de contract. Cu el în echipă, formația lui Jurgen Klopp a câștigat Liga Campionilor în 2019 și Premier League în 2020. Liverpool și-a dorit să-l păstreze în continuare, dar nu a reușit să-l convingă să prelungească angajamentul. Astfel, Wijnaldum a optat să meargă la PSG, după ce inițial bătuse palma cu FC Barcelona. Salariul a fost decisiv pentru alegerea lui Gini, dar acum acesta mai mult ca sigur că regretă decizia, cel puţin din punct de vedere sportiv.
"Nu pot spune că sunt complet fericit. Pentru că situația actuala nu este ceea ce îmi doream. Dar ăsta e fotbalul și va trebui să învăț. Sunt un luptător. Trebuie să rămân pozitiv și să muncesc din greu pentru a îmbunătăți situația", spunea Wijnaldum în iarnă.
De un transfer definitiv nu poate fi vorba, în contextul în care PSG va dori o sumă de transfer destul de mare, iar mijlocaşului batav trebuie să îi fie acoperit un salariu uriaş. Dar posibilitatea unui împrumut pare ideală pentru Liverpool, care s-ar baza un an pe un fotbalist care e acomodat din toate punctele de vedere cu clubul.
30 de milioane de euro este cota de piaţă a lui Wijnaldum, potrivit transfermarkt.de. El mai are contract cu PSG până în 2024 şi câştigă 11,5 milioane de euro/an (cât încasează Van Dijk, unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Liverpool, fostul său club).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo