Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City a câștigat Cupa Ligii Angliei, după o partidă foarte grea, contra lui Spurs!

Cristian Mihală

Actualizat 25/04/2021 la 20:45 GMT+3

Manchester City a câștigat Cupa Ligii Angliei, după ce s-a impus în finală, scor 1-0, în fața lui Tottenham. Unicul gol al întâlnirii a venit târziu, în minutul 82, și a purtat semnătura fundașului Laporte.

Phil Foden of Manchester City runs with the ball as Toby Alderweireld of Tottenham Hotspur reacts

Credit imagine: Getty Images

Înainte de partida din această seară, Guardiola și Mason aveau două mari incertitudini, nefiind siguri că se pot baza pe cei mai buni jucători ai lor. Din fericire, atât De Bruyne, cât și Kane au fost recuperați și au putut juca din primul minut.
De notat că, deși lui Guardiola îi place să rotească mult echipa de start, azi a început cu un prim "11" standard. Sau, mai bine zis, cu un prim "11" care se apropie de ceea ce a folosit în această primăvară de Champions League, competiția pe care și-o dorește atât de mult. Doar Steffen i-a fost preferat lui Ederson între buturi, portarul evoluând constant în această competiție.

City - Tottenham | "Cetățenii" au dominat finala Cupei Ligii

Chiar dacă a dominat, în unele momente total, City nu și-a creat foarte oportunități clare de a marca. Foden - în două rânduri (o dată mingea trimisă de el a întâlnit bara, după o deviere) și Mahrez au semnat singurele ocazii clare din prima repriză.
Cu mari probleme în defensivă pe vremea lui Mourinho, Spurs a părut azi mai organizată. Lucru de înțeles, mai ales că "Specialul", care se afla în conflict cu Alderweireld, nu apela meci de meci la belgian. Acum, Mason nu a făcut experimente, mizând pe cuplul Dier - Toby pentru centrul liniei defensive. Astfel, Tottenham, cu un moral bun după ce a reușit să nu primească gol în prima repriză de la viitoarea campioană, a reușit să se închidă bine și în partea a doua. Gundogan și Mahrez au fost responsabili cu ocaziile mari, dar neinspirația germanului și un reflex fantastic al lui Lloris a făcut ca tabela să rămână intactă.
În cele din urmă, la o fază fixă, pe final, City a reușit să înscrie și să își adjudece primul trofeu al sezonului. Laporte, care a beneficiat de suspendarea lui Stones și a fost titular, a reușit să înscrie din pasa lui De Bruyne. O specialistă a competiție, "cetățenii" își trec pentru a 8-a oară numele pe trofeu (pentru a patra oară consecutiv).
Deși partida în sine nu a fost una spectaculoasă, ea a consemnat întoarcerea fanilor pe stadion. 8000 de suporteri au fost prezenți în tribune.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo