Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City - Liverpool, ca Nadal - Federer. Comparația extrem de inspirată făcută de Klopp

Cristian Mihală

Publicat 09/04/2022 la 17:28 GMT+3

Jurgen Klopp a vorbit, într-un interviu pentru ESPN, despre rivalitatea cu Manchester City, formație pe care o va întâlni duminică, în direct la Eurosport 1, în ceea ce poate fi "finala" sezonului.

Liverpool manager Jurgen Klopp insists the Premier League title will not be done and dusted if they beat Manchester City

Credit imagine: Getty Images

"Când mă voi retrage și voi juca golf, mi-o voi aminti pe Liverpool drept marea mea rivală din Premier League", a spus Guardiola în conferința de presă de dinainte de City - Liverpool.
Jurgen Klopp pare să îi împărtășească opinia tehnicianului catalan și a vorbit despre cât de importantă este această rivalitate în termeni sportivi.
"În ultimii 4 ani am tot micșorat ecartul față de Manchester City. Ne-am împins de la spate unii pe alții, ne-a motivat această rivalitate. Nimeni nu se aștepta să se ajungă la asemenea număr de puncte în Premier League la finalul sezoanelor, cum s-a întâmplat în ultimii 2-3 ani. E o nebunie să fii atât de consistent pe durata unui sezon, în campionatul Angliei, dar și noi și City am arătat că se poate", a spus antrenorul german în interviul pentru ESPN.
CITEȘTE ȘI:

Manchester City - Liverpool și comparația cu tenisul

Klopp a făcut o analogie între cele două formații care se bat la titlu în Premier League și titanii din tenis, Nadal și Federer. Cu siguranță maestrul elvețian nu ar fi ajuns să evolueze atât de bine și să își perfecționeze toate aspectele jocului, dacă în circuit nu apărare Rafa, capabil oricând să îi pună la îndoială supremația, încă de la mijlocul anilor 2000. Rivalitatea lor s-a transformat ulterior într-o frumoasă prietenie, dar cei doi au evoluat fantastic, motivându-se reciproc.
"Cred că în sport, în general, să ai un rival foarte puternic e extrem de important. Te ajută enorm să progresezi, uitați-vă la Nadal și Federer, de exemplu. Înainte de orice, cred că ei sunt cei mai fericiți că au avut o astfel de rivalitate, pentru că mai mult ca sigur conștientizează cât de mult au evoluat astfel. Despre asta e sportul. Nu pot să spun "Mulțumesc lui Dumnezeu că City e atât de puternică", dar pot să recunosc că forța lor ne-a făcut și pe noi mai puternici", a mai spus Klopp.
Manchester City - Liverpool este un meci foarte important. Și dacă eram la 14-15 puncte distanță unii de alții, tot ar fi fost o partidă foarte bună. Mă aștept să fie spectacol, deși știu că de obicei, când două formații apropiate ca valoare evoluează, nu asistăm la multe goluri | Jurgen Klopp
Manchester City - Liverpool, partida care poate decide titlul în Premier League, se joacă duminică, de la 18:30, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo