"Când mă voi retrage și voi juca golf, mi-o voi aminti pe Liverpool drept marea mea rivală din Premier League", a spus Guardiola în conferința de presă de dinainte de City - Liverpool.
Jurgen Klopp pare să îi împărtășească opinia tehnicianului catalan și a vorbit despre cât de importantă este această rivalitate în termeni sportivi.
"În ultimii 4 ani am tot micșorat ecartul față de Manchester City. Ne-am împins de la spate unii pe alții, ne-a motivat această rivalitate. Nimeni nu se aștepta să se ajungă la asemenea număr de puncte în Premier League la finalul sezoanelor, cum s-a întâmplat în ultimii 2-3 ani. E o nebunie să fii atât de consistent pe durata unui sezon, în campionatul Angliei, dar și noi și City am arătat că se poate", a spus antrenorul german în interviul pentru ESPN.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 4 ORE
CITEȘTE ȘI:
OMUL CARE VA "TERORIZA" DEFENSIVA LUI KLOPP ÎN DERBYUL CITY - LIVERPOOL: "VA FI CEL MAI BUN ENGLEZ DIN ISTORIE"

Manchester City - Liverpool și comparația cu tenisul

Klopp a făcut o analogie între cele două formații care se bat la titlu în Premier League și titanii din tenis, Nadal și Federer. Cu siguranță maestrul elvețian nu ar fi ajuns să evolueze atât de bine și să își perfecționeze toate aspectele jocului, dacă în circuit nu apărare Rafa, capabil oricând să îi pună la îndoială supremația, încă de la mijlocul anilor 2000. Rivalitatea lor s-a transformat ulterior într-o frumoasă prietenie, dar cei doi au evoluat fantastic, motivându-se reciproc.
"Cred că în sport, în general, să ai un rival foarte puternic e extrem de important. Te ajută enorm să progresezi, uitați-vă la Nadal și Federer, de exemplu. Înainte de orice, cred că ei sunt cei mai fericiți că au avut o astfel de rivalitate, pentru că mai mult ca sigur conștientizează cât de mult au evoluat astfel. Despre asta e sportul. Nu pot să spun "Mulțumesc lui Dumnezeu că City e atât de puternică", dar pot să recunosc că forța lor ne-a făcut și pe noi mai puternici", a mai spus Klopp.
Manchester City - Liverpool este un meci foarte important. Și dacă eram la 14-15 puncte distanță unii de alții, tot ar fi fost o partidă foarte bună. Mă aștept să fie spectacol, deși știu că de obicei, când două formații apropiate ca valoare evoluează, nu asistăm la multe goluri | Jurgen Klopp
Manchester City - Liverpool, partida care poate decide titlul în Premier League, se joacă duminică, de la 18:30, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe a semnat prelungirea contractului cu PSG, iar jucătorii de la Real Madrid au răspuns
ACUM 5 ORE
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
ACUM 6 ORE