"Foden este cel mai bun tânăr jucător pe care l-am avut sub comandă în toată cariera mea" spunea Guardiola în urmă cu mai bine de 3 ani, când mijlocașul ofensiv englez abia strânsese un pumn de meciuri pentru "cetățeni". Imediat, jurnaliștii britanici au întrebat dacă e mai talentat decât Messi, prilej pentru Pep să clarifice lucrurile: când a sosit el la prima echipă a Barcelonei, în 2008, argentinianul era deja un fotbalist consacrat.
Asta nu înseamnă că Foden nu e un fotbalist special, capabil să facă lucruri incredibile pe teren. În actuala stagiune, englezul are 11 goluri și 9 pase decisive în toate competițiile, iar fostele mari glorii din Premier League îl văd cel mai periculos jucător pentru apărarea lui Liverpool, în derbyul de mâine.
"Foden e excepțional. Nu cred că au fost perioade, de când a debutat la City, în care să nu contribuie decisiv la goluri. Dacă va continua în acest stil, cred că va fi cel mai bun englez din istoria fotbalului. Mentalitatea e cea care face diferența în cazul lui. La acest capitol, îl compar cu Wayne Rooney. Sunt jucători care se simt mizerabil atunci când nu câștigă. Toți vrem să câștigăm, dar la Phil e mai mult decât atât. E obsedat să câștige", a spus Joleon Lescott, fost jucător al "cetățenilor" în perioada 2009-2014.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 13 ORE
CITEȘTE ȘI:
MANCHESTER CITY - LIVERPOOL | JAMIE CARRAGHER A PREZIS SCORUL LA DERBY-UL CAMPIONATULUI

Rio Ferdinand și Owen Hargreaves, impresionați și ei de Foden

Alți doi foști mari jucători englezi s-au declarat impresionați de calitățile fantastice avute de Foden, înainte de Manchester City - Liverpool.
Evoluțiile incredibile ale fotbalistului lui Guardiola sunt cu atât mai impresionante cu cât acesta are doar 21 de ani și joacă la același nivel de cel puțin doi ani.
"E un fenomen. Ca și Grealish, e un artist pe teren, e foarte greu să anticipezi ce va face. Și să nu uităm cât e de tânăr", a spus Rio Ferdinand, completat de Owen Hargreaves, fotbalist care a jucat pentru ambele formații din Manchester: "Phil poate juca pe orice poziție, e 9 fals, e aripă dreapta, poate evolua ca și decar, poate fi mijlocaș, poți să îl pui în banda stângă. Joacă la un nivel world-class pe 4 sau 5 poziții, la o vârstă atât de fragedă. E un fotbalist foarte special".
Manchester City - Liverpool este duminică, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player
https://i.eurosport.com/2022/04/06/3350566.jpg
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
IERI LA 09:38
Premier League
Liverpool i-a fixat prețul lui Minamino. Două cluburi sunt deja interesate de starul "cormoranilor"
IERI LA 06:23