Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United a încercat transferul lui Calvert-Lewin. Preţul uimitor cerut de Everton

Cristian Mihală

Publicat 22/09/2020 la 11:24 GMT+3

Manchester United a încercat zilele trecute să îl transfere pe Dominic Calvert-Lewin, de la Everton. Oficialii "caramelelor" le-au transmis omologilor de pe Old Trafford că vârful de atac costă 80 de milioane de lire (87 de milioane de euro).

Dominic Calvert-Lewin of Everton celebrates after scoring his team's first goal with teammate Richarlison during the Premier League match between Everton FC and Manchester United at Goodison Park on March 01, 2020 in Liverpool, United Kingdom

Credit imagine: Getty Images

"Diavolii" au nevoie de întăriri în ofensivă, acolo unde Anthony Martial, un jucător cu o predispoziţie clară spre accidentări, e singura variantă de număr "9". Sigur, Solskjaer îl are în lot şi pe Ighalo, dar acesta nu e o soluţie pentru primul "11" şi oricum împrumutul lui expiră în iarnă.
S-a încercat aducerea lui Jadon Sancho, care ar fi permis urcarea lui Rashford în rolul de vârf împins, dar Dortmund a avut pretenţii financiare prea mari.
Ca atare, conducerea lui United s-a reorientat. După ce în urmă cu 16 ani, Wayne Rooney a plecat de pe Goodison Park pentru a scrie istorie pe Old Trafford, şefii "diavolilor" sperau la o mutare similară. Doar că acum fotbalistul în cauză era Calvert-Lewin, actualul atacant al lui Ancelotti.
Tânărul englez a înscris patru goluri în primele două etape din Premier League, iar oficialii lui Everton nu vor sub nicio formă să îl piardă. Pentru a potoli interesul lui United, şefii "caramelelor" i-au fixat un preţ prohibitiv, anunţă Daily Mail. Conform sursei citate, în momentul în care Ed Woodward s-a interesat de posibilitatea de a-l achiziţiona, boardul lui Everton a avut un răspuns ferm: poate pleca, dar pentru suma de 80 de milioane de lire (87 de milioane de euro). Preţ care nu e negociabil, motiv pentru care United a trebuit să renunţe la ideea de a-l lua.
Calvert-Lewin a sosit la Everton în urmă cu 4 ani, iar "caramelele" au plătit în schimbul lui o sumă modică: Sheffield United s-a ales cu doar 1,5 milioane de lire în schimbul talentatului vârf.

Alex Telles, aproape de United

Dacă în ofensivă întăririle se lasă aşteptate, Solskjaer va avea în scurt timp la dispoziţie un fundaş de bandă stângă cu valenţe ofensive.
Chiar dacă l-a ratat pe Reguilon, ajuns între timp la Tottenham, "diavolii" s-au repliat şi l-au convins pe Alex Telles, fundaşul golgheter al lui Porto.
Dacă apărătorul de bandă a fost uşor de convins, în condiţiile în care nu avea cum să refuze o formaţie precum United, şi Porto pare că şi-a dat acordul pentru mutare. Aceasta se va face pentru o sumă apropiată de 25 de milioane de euro.
După eşecul cu Palace, de sâmbătă, Manchester Untied vrea să îşi ia revanşa în weekend, pe terenul lui Brighton. Partida va fi în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player, sâmbătă, de la ora 14:30.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo