Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United, hotărâtă să renunțe la De Gea! Ibericul ar urma să încaseze compensații uriașe

Nicu Savin

Publicat 04/04/2021 la 19:17 GMT+3

Manchester United s-a decis să renunțe la David De Gea, conform jurnaliștilor de la The Mirror. Totuși, portarul iberic mai are 2 ani de contract pe Old Trafford și nu va pleca decât dacă va primi anumite compensații financiare.

David De Gea (Manchester United)

Credit imagine: Getty Images

David De Gea este portarul numărul unu al lui Man United, dar Dean Henderson a demonstrat când s-a apelat la el că poate fără probleme să fie titular. Ca atare, Ole Gunnar Solskjaer pare decis să se bazeze pe tânărul goalkeeper din sezonul viitor.
The Mirror notează că în aceste condiții De Gea va pleca de la United în vară. Ibericul mai are însă contract până în 2023 și nu nu va renunța prea ușor la salariul său uriaș. Portarul câștigă aproximativ 400.000 de € pe săptămână, ceea ce înseamnă că ar mai avea de încasat peste 40 de milioane de € până la finalul înțelegerii.
Totuși, United este dispusă să-i ofere lui De Gea anumite compensații financiare pentru a pleca. Internaționalul spaniol este cotat la 50 de milioane de €, iar oficialii diavolilor speră să obțină o sumă cât mai aproapiată de aceasta în schimbul său, din care o parte să i-o ofere chiar lui pentru a fi de acord să părăsească clubul.
Dean Henderson, portarul lui Manchester United

Manchester United merge pe mâna lui Dean Henderson

Principalul motiv din spatele deciziei celor de la United este propulsarea lui Dean Henderson ca portar titular din sezonul viitor. Acesta și-a manifestat deseori nemulțumirea pentrru faptul că nu joacă și chiar s-a scris că și-ar dori să plece. United nu vrea însă să-l piardă pe tănărul portar, care a făcut un sezon precedent de excepție la Sheffield, unde a fost împrumutat, și care a arătat și în această stagiune că echipa se poate baza pe el.
Henderson a profitat recent de faptul că De Gea a cerut să fie lăsat să plece în Spania o vreme, pentru a fi alături de soția sa care a născut. Tănărul de 24 de ani a avut evoluții excelente și i-a convins pe cei de la United că trebuie neapărat să facă parte din viitorul clubului.
În plus, dacă mișcarea gândită de board-ul de pe Old Trafford ar fi dusă la bun sfârșit, clubul englez ar câștiga și din punct de vedere financiar. Chiar dacă i-ar plăti lui De Gea compensații uriașe, acestea ar fi acoperite din banii încasați pe spaniol în urma unui trasfer, iar apoi "diavolii" ar rămâne cu salariul lui Henderson, care este mult mai mic, 120.000 de € pe săptămână.
Nu ar fi pentru prima dată când Manchester United pierde o sumă imensă doar pentru a scăpa de un jucător. În vara trecută, Alexis Sanchez a primit aproximativ 10 milioane de € pentru a-și rezilia contractul.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo