Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United și-a prezentat un nou bilanț financiar! "Diavolii" sunt nevoiți să se împrumute

Nicu Savin

Publicat 05/03/2021 la 18:24 GMT+2

Manchester United și-a publicat raportul financiar din al 2-lea trimestru al acestui sezon (31 decembrie-4 martie), iar cifrele arată că pierderile financiare sunt foarte mare. Ca atare, oficialii "diavolilor" vor recurge la un împrumut pentru a depăși acest moment dificil, cu speranța că din sezonul viitor lucrurile vor reveni la normal odată cu întoarcerea fanilor pe Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjaer

Credit imagine: Getty Images

Pandemia de Covid-19 a afectat serios bugetul tuturor marilor cluburi din Europa, iar Manchester United nu face excepție. În a 2-a parte a sezonului precedent, clubul de pe Old Trafford a înregistrat pierderi semnificative, dar în acest sezon lucrurile stau și mai rău.
De la începutul acestei stagiuni, "diavolii" au înregistrat pierderi în valoare de aproximativ 100 de milioane de £, iar datoria netă a clubului a crescut cu 16,4%, depășind 450 de milioane de £. Lipsa fanilor de pe stadioane este principalul motiv pentru acest declin financiar, pe Old Trafford jucându-se aproape tot timpul cu casa închisă, banii din bilete și abonamente reprezentând un precent mare din bugetul clubului.
Totuși, în pandemie au scăzut dramatic și veniturile comerciale. Singurul lucru pozitiv pentru United față de sezonul trecut a fost prezența în grupele Champions League, care a acoperit puțin din pierderi.
Program Premier League

Manchester United se împrumută de 60 de milioane de £

Oficialii lui United au anticipat această situație financiară și au deschis în urmă cu câteva luni o linie de credit de 200 de milioane de £. Acum, board-ul de pe Old Trafford a specificat că echipa s-a mai împrumutat de încă 60 de milioane de £.
Abia spre finalul sezonului se estimează că suporterii vor reveni pe stadioane în Anglia, deci până atunci pierderile vor continua. Ed Woodward, vicepreședintele executiv al lui United, a declarat că are mari speranțe că fanii vor reveni pe arene în curând, iar din sezonul viitor ar putea chiar să umple din nou stadioanele.
"Pe termen scurt, atenția noastră se îndreaptă către întoarcerea fanilor pe Old Trafford. Vedem câteva exemple pozitive în întreaga lume a evenimentelor live cu asistențe la capacitate redusă, desfășurate în siguranță, cu respectarea normelor de distanțare socială.
Lansarea rapidă și cu succes a vaccinurilor și rata scăzută a infecțiilor în Marea Britanie ne face să fim optimiști cu privire la planurile guvernului, inclusiv cele de redeschidere treptată a stadioanelor pentru spectatori începând din această primăvară.
La început, acest lucru va fi cu limite de capacitate, dar sperăm că suporterii vor reveni la capacitate maximă în sezonul viitor.", a spus Woodward, citat de Daily Sport.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
picture

#ETalks Man City - Man United, cu Ion Alexandru, Lucian Sânmărtean, Emanuel Terzian și Mihai Crăciun

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo