Fotbalul englez își trăiește epoca de aur spune Sacchi într-un interviu acordat englezilor de la Daily Mail. Guardiola și Klopp au spus în repetate rânduri că Sacchi a avut o influență deosebită în dezvoltarea lor ca antrenori, iar italianul ajuns la 73 de ani i-a lautat pe cei doi. Nu degeaba Manchester City și Liverpool se bat pentru titlu în cel mai competitiv campionat din lume. Pep și Jurgen sunt ca mine. Eu am inovat cu Milan, iar ei fac acum același lucru. Mi-am scris mereu în însemnările mele că este foarte important să lași ceva în fotbal și să faci copiii să se îndrăgostească de acest sport mai spune legendarul Sacchi.

Arrigo Sacchi e convins că Wenger a început revoluția tactică din Anglia

Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 4 ORE
În cei 22 de ani la Arsenal, Wenger a schimbat fața fotbalului din Premier League. Sacchi e unul din cei care spun ca Wenger merită mai mult respect pentru munca la Arsenal. Wenger este un antrenor extraordinar. Revoluția de la Arsenal a marcat tot fotbalul din Premier League. Tactica bazată pe forță a fost adaptată la un stil mai combinativ și asta a micșorat diferențele tactice între Anglia și concurenții europeni e convins Sacchi.

Sacchi a fost un jucător modest de fotbal, dar ca antrenor a uimit lumea, în special pe banca Milanului. În doar 4 sezoane pe banca echipei patronate atunci de Berlusconi, Sacchi a cucerit un titlu în Serie A, două Cupe ale Campionilor, două Supercupe ale Europei și două Cupe Intercontinentale. Tripleta olandeză Van Basyten-Gullit-Rijkaard a fost baza acelei echipe minunate create la Milano de Sacchi.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
26/01/2022 LA 11:58
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
24/01/2022 LA 11:52