Burnley nu a avut nicio șansă în fața echipei lui Guardiola, care au făcut legea pe Etihad încă de la început. Foden a deschis scorul în minutul 22 la primul șut trimis pe spațiul porții. Mahrez a făcut dubla mai apoi după ce a înscris în minutele 43 și 43+3 din penalty. Burnley nu a avut nicio șansă notabilă în fața porții lui Ederson.
Totuși, cel mai de impact moment al meciului s-a petrecut chiar înainte de fluierul de start al partidei. În timp ce jucătorii se aflau pe teren și îngenunchiau în maniera în care s-a tot întâmplat în ultimele partide pentru a-și arăta susținerea față de oamenii de culoare, pe deasupra stadionului Etihad a apărut un mesaj care a revoltat pe toată lumea: White Lives Matter. Acest mesaj este desigur unul care a părut că anulează Black Lives Matter, fapt care a indignat pe toată lumea.
Premier League
Imaginația englezilor a depășit orice limită! Cum s-ar ajunge la un play-off între City și Liverpool
ACUM 42 MINUTE

Contextul protestelor violente din Statele Unite ale Americii și #BlackLivesMatter

Pacea aparentă din Statele Unite ale Americii s-a încheiat brusc în momentul în care George Floyd, un bărbat de culoare, a fost “executat” în plină stradă de către polițist alb din Minneapolis. Prin urmare, mii de protestatari au ieșit pe străzi în mai multe orașe din SUA în ultimele săptămâni pentru a protesta față de abuzurile poliției americane asupra persoanelor de culoare. Mai multe personalități din lumea tenisului au transmis mesaje de revoltă în urma moartea lui George Floyd.
George Floyd ar fi încercat să cumpere țigări cu o bancnotă de 20 de dolari care ar fi fost falsă. Vânzătoarea a chemat poliția, iar Floyd se afla în mașina sa la momentul sosirii ofițerilor. Deși el nu a opus rezistență și era încătușat, unul dintre polițiști a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd timp de 9 minute, acesta rămânând într-un final fără aer. Acesta este doar unul dintre multele incidente de acest fel în care polițiștii americani comit abuzuri împotriva persoanelor de culoare din SUA. În cele din urmă, toți cei patru polițiști implicați în acest caz au fost concediați, iar cel care și-a pus genunchiul pe gâtul lui Floyd a fost ulterior arestat și pus sub acuzare pentru crimă.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
IERI LA 12:55
Premier League
Moment istoric. Guardiola i-a transmis unui jucător al lui City că e liber să își caute echipă
IERI LA 04:49