Pep Guardiola a reușit să bată toate recordurile în ultimele 2 sezoane din Premier League. Manchester City a câștigat la pas titlul în primul sezon, cu 19 puncte peste Man United, pentru ca în stagiunea precedentă să 98 de puncte, unul mai mult decât Liverpool.
Actualul sezon este însă unul dezamăgitor până acum. City este la 22 de puncte în spatele lui Liverpool cu 13 etape înainte de final. Până și cei de la City admit că lupta pentru trofeu s-a încheiat. Iar în UEFA Champions League, devenit principalul obiectiv al lui Pep Guardiola, Man City va avea o dublă extrem de dificilă în optimi cu Real Madrid.

Momentele cheie

Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Cum s-a produs această scădere a lui Manchester City din acest sezon? Totul a plecat de la o decizie luată vara trecută. Plecarea lui Vincent Kompany a lăsat o gaură mare în centrul defensivei iar Guardiola a avut o singură țintă clară pentru înlocuirea lui: Harry Maguire, aflat în acel moment la Leicester City. Însă City nu a dorit să ofere mai mult de 70 de milioane de lire pentru internaționalul englez iar Manchester United, aflată într-o situație disperată în defensivă, a oferit cu 10 milioane de lire mai mult și a obținut jucătorul.
Man City nu a avut alternativă viabilă. Celelalte transferuri făcute, Rodri și Joao Cancelo, au ocupat pozițiile din lot pentru jucătorii străini, poziții eliberate de plecările lui Kompany și Danilo. Astfel, pentru postul de fundaș central trebuia adus un jucător englez., scriu cei de la Manchester Evening News. După ratarea transferului lui Maguire, Guardiola a decis să meargă mai departe în acest sezon cu Laporte, Stones, Otamendi și Fernandinho, plus puștii Eric Garcia și Taylor Harwood-Bellis.
Guardiola nu putea anticipa că îl va pierde pe cel mai bun fundaș al său pentru jumătate de sezon. Accidentarea lui Laporte a produs o degringoladă la echipă iar Manchester City a pierdut multe puncte vitale iar diferența de 10 milioane pentru transferul lui Maguire pare una minusculă în acest moment, având în vedere că fundașul de 26 de ani ar fi rezolvat principala problemă din echipa lui Guardiola.
Astfel, aceste 2 momente importante - ratarea transferului lui Maguire și accidentarea lui Laporte - au făcut ca Manchester City să nu poată să țină ritmul incredibil impus de Liverpool în actualul sezon iar lupta la titlu s-a încheiat încă de la începutul lunii februarie. Revenirea lui Laporte poate să salveze însă sezonul lui Guardiola în UEFA Champions League. Însă de la venirea antrenorului spaniol, City nu a ajuns mai departe de sferturi în competiție iar dubla cu Real Madrid o vede pe echipa spaniolă plecând ca favorită.
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33
Cupa Mondială FIFA
Guardiola, de acord să preia o națională! Federalii, aproape de infarct când au auzit salariul cerut
18/11/2022 LA 16:26