Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho, "declaraţie de dragoste" pentru Guardiola, după ce l-a învins

Cristian Mihală

Actualizat 02/02/2020 la 22:49 GMT+2

Jose Mourinho a vorbit la superlativ despre Guardiola, la finalul partidei pe care echipa sa, Tottenham, a câştigat-o cu City, scor 2-0. "Specialul" a şi analizat partida de la Londra, l-a felicitat pe Steven Bergwijn, care a debutat cu gol şi a pus "tunurile" pe VAR.

Jose Mourinho

Credit imagine: Getty Images

Tottenham Hotspur a învins-o pe Manchester City, duminică, pe teren propriu, într-un meci contând pentru runda cu numărul 25 din Premier League. Echipa lui Jose Mourinho a urcat pe locul cinci, în timp ce formația lui Pep Guardiola rămâne pe poziția secundă, la 22 de puncte de Liverpool.
Partida a fost în primul rând un duel între Mourinho şi Guardiola, cei mai buni antrenori din ultimii 20 de ani. Tehnicianul portughez a reuşit abia a 5-a victorie în faţa lui Pep, în 22 de dispute, dar spune că acest succes nu este unul special. Dimpotrivă, lusitanul a precizat că ţine enorm la omologul său de pe banca lui City, pe care l-a antrenat pe vremea când era secundul lui Bobby Robson la Barcelona.
"E o plăcere să câştig trei puncte, dar nu e nimic special că l-am învins pe Guardiola, nu mă bucur mai mult de victorie din această cauză, nu e nicio plăcere suplimentară. Ţin la Pep mai mult decât vă puteţi voi imagina. Am lucrat împreună trei ani şi nu am vreo bucurie în plus când îl înving", a spus Mourinho la BBC, pentru ca apoi să analizeze înfruntarea: "Trei puncte mari pentru noi. Am fost ajutaţi şi de egalurile formaţiilor care se luptă pentru locul 4, aşa că va fi un final de sezon palpitant. Ştiam ce forţă are City, ce calitate posedă; e genul acela de meci pe care vrei să îl câştigi, dar poţi foarte uşor să îl pierzi. A fost un efort colectiv enorm şi sunt foarte mulţumit".

VAR-ul şi arbitrul, puşi la zid de Mourinho

Asistenţa video a părut că dă greş în minutul 13, când Mike Dean, arbitrul partidei, a arătat doar galben la o intrare dură a lui Sterling la Dele Alli. Reluarea a confirmat decizia centralului, deşi reluările au arătat că atacantul de bandă al campioanei a intrat cu talpa pe glezna adversarului. Un roşu "de manual" în opinia lui Mourinho, care crede că echipa sa s-ar fi impus şi mai lejer, dacă arbitrii şi VAR-ul şi-ar fi făcut datoria.
"Doar domnul Friend poate să ne explice de ce nu a fost Sterling eliminat. El a fost în faţa monitorului de asistenţă video şi a văzut faza iar şi iar. Să vină şi să ne explice cum de acea intrare nu e de cartonaş roşu. Bineînţeles că o eliminare atât de devreme în meci ar fi înclinat balanţa în favoarea noastră. Nu ar fi fost o decizie care să fie în spiritul jocului, să elimini pe cineva atât de devreme, dar era decizia corectă", a mai spus tehnicianul lui Spurs.
Steven Bergwijn von den Tottenham Hotspur im Duell mit Nicolas Otamendi vo Manchester City
Tottenham a deschis scorul prin debutantul Steven Bergwijn. Olandezul, transferat în această iarnă de londonezi, a punctat cu un șut de la marginea careului, după o preluare excelentă pe piept. Puţini se aşteptau ca fostul jucător de la PSV să fie titular, având în vedere că abia a sosit la Spurs, însă Mourinho a văzut în el o adevărată "armă secretă", iar pariul a fost unul câştigător.
"E cel mai bun mod în care poţi debuta la un club. Nu am pus niciun fel de presiune pe el, normal, dar a avut o săptămână în care să înţeleagă care e filosofia noastră, ce ne dorim. E un băiat care absoarbe totul ca un burete, e foarte inteligent şi foarte modest. Să debutezi contra campioanei, pe teren propriu, şi să înscrii un astfel de gol, e ceva special pentru el. Mă bucur foarte mult că a avut parte de un asemenea debut", a concluzionat "Specialul".
Tottenham a urcat pe locul cinci în Premier League, cu 37 de puncte acumulate în primele 25 de runde. De partea cealaltă, Manchester City se menține pe poziția secundă, cu 51 de puncte, la 22 de lungimi de liderul Liverpool.
Rezultatele etapei în Premier League
Leicester - Chelsea 2-2
Bournemouth - Aston Villa 2-1
Crystal Palace - Sheffield United 0-1
Liverpool - Southampton 4-0
Newcastle - Norwich 0-0
Watford - Everton 2-3
West Ham - Brighton 3-3
Manchester United - Wolverhampton 0-0
Burnley - Arsenal 0-0
Spurs - City 2-0
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo