Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho, demis de la Tottenham! Suma ireală câştigată în carieră pentru că a fost dat afară

Cristian Mihală

Publicat 19/04/2021 la 13:08 GMT+3

Jose Mourinho va primi, conform clauzelor din contract, 30 de milioane de lire pentru că a fost demis de la Tottenham înainte de încetarea contractului. "Specialul" a primit în carieră peste 100 de milioane de euro doar pentru că a fost dat afară de la echipele conduse.

Jose Mourinho

Credit imagine: Eurosport

"Eu şi Guardiola suntem singurii din fotbalul englez care am cucerit în carieră două titluri în Premier League şi două Ligi ale Campionilor", spunea Mourinho nu mai departe de săptămâna trecută, dorind încă o dată să explice faptul că e un manager de top.
Asta deşi, după plecarea de la Real Madrid, a eşuat aproape permanent în tentativa de a obţine rezultate mari, chiar dacă a beneficiat de sprijinul lui Abramovich sau de banii lui United.
La Spurs, misiunea era ingrată de la început, în contextul în care venea după Pochettino, un manager care ajunsese cu Tottenham până în finala Champions League. În plus, Daniel Levy nu i-a asigurat un buget de transferuri aşa cum ar fi dorit, clubul londonez având de returnat bani pentru construcţia super-stadionului.
Astfel, după 17 luni, tehnicianul portughez pleacă fără vreo performanţă, Spurs fiind primul club din carieră unde nu a câştigat vreun trofeu. Chiar dacă a fost demis fără a câştiga ceva, "Specialul" se desparte de Londra cu buzunarele pline. Conform contractului, are de încasat 30 de milioane de lire de la Tottenham dacă nu îşi duce înţelgerea la bun sfârşit şi clubul decide să îl schimbe. În total, din compensaţiile primite de la cluburile care au reziliat unilateral contractul, lusitanul a primit până în prezent 93,5 milioane de lire (peste 100 de milioane de euro).

Culisele rupturii Tottenham - Mourinho

2021 Spurs a fost eliminată din Europa League, competiţie pe care spera să o câştige pentru a juca în Liga Campionilor la anul, iar în campionat ocupă locul 7, fără şanse reale la un loc în primele 4 la finalul sezonului
Se pare că nu doar rezultatele slabe au condus la despărţirea Mourinho - Tottenham. "Specialul" s-ar fi certat rău în această dimineaţă cu Daniel Levy, după ce a refuzat să scoată echipa pe teren, la antrenament. Totul ca urmare a faptului că Spurs şi-a dat acordul să joace în Super Liga Europei, lucru cu care lusitanul nu a fost de acord.
"Nu mă interesează această competiţie", spunea Mourinho în 2018.
Varianta are sens, în contextul în care stagiunea era oricum una ratată pentru Tottenham, iar clubul va trebui să îi plătească acum compensaţii, pentru că nu a aşteptat finalul stagiunii, când în baza clauzelor, îl putea demite dacă nu prindea Champions League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo