Articol scris de Ştefan-Toma
Numirea unui nou manager, după demiterea lui Mourinho și interimatul lui Mason, devine un coșmar pentru președintele lui Tottenham, Daniel Levy. Conform The Athletic, conducerea Spurs a decis să nu-l angajeze pe Gennaro Gattuso ca manager după ce a purtat ieri discuții cu managerul italian.
Căutările clubului londonez au luat o întorsătură surprinzătoare joi, după ce oficialii au întrerupt încercările de a-l numi pe Paulo Fonseca; ulterior, s-au deschis tratative cu Gattuso şi se părea că lucrurile se îndreaptă în discuţia dorită. La începutul zilei, managerul italian a părăsit surprinzător Fiorentina, după doar 23 de zile la conducere. Ruptura dintre Gattuso și gruparea viola a venit după ce mai mulți jucători propuși de managerul italian au fost refuzați de conducerea din Firenze.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 9 ORE

Fanii nu l-au vrut pe Gattuso la Tottenham

În momentul în care au aflat că echipa lor negociază cu Gattuso, fanii echipei și-au exprimat nemulțumirea și au reamintit anumite derapaje declarative ale managerului italian. Comentariile făcute în trecut de fostul mijlocaș italian despre rolul femeilor în fotbal, căsătoria între persoane de același sex și rasism au fost reamintite pe rețelele de socializare, de susținătorii lui Tottenham, și însoțite de hashtagul #NoToGattuso, care a fost la modă în Marea Britanie aseară.
Noul director general al Spurs, italianul Fabio Paratici, a luat parte la discuțiile cu Fonseca din ultima săptămână, despre funcția vacantă. Înainte de numirea sa în funcția de director general al lui Tottenham, Paratici a avut în vedere angajarea lui Gattuso ca succesor al lui Pirlo la Juventus, la începutul acestei veri. Gattuso, care înainte de Fiorentina s-a despărțit de Napoli, luna trecută, și-a încheiat raporturile contractuale cu formația viola înainte de a debuta într-un meci oficial.
Înainte de Gattuso și Fonseca, Spurs ar fi purtat discuții cu vechiul lor manager Mauricio Pochettino (acum la Paris Saint-Germain), cu Antonio Conte, care a plecat de la Inter luna trecută după ce a câștigat Scudetto, dar și cu Hansi Flick, care va conduce naționala Germaniei după Euro 2020.
Într-o scrisoare adresată fanilor lui Tottenham la sfârșitul sezonului, președintele Daniel Levy a scris că membri consiliului au "pierdut din vedere câteva priorități cheie și ceea ce este cu adevărat în ADN-ul Spurs", adăugând: "Suntem extrem de conștienți de necesitatea de a selecta pe cineva ale cărui valori reflectă pe cele ale marelui nostru club și să revenim la stilul de fotbal pentru care suntem cunoscuți – joc fluid, bazat pe atac și spectacol -, continuând să îmbrățișăm dorința de a vedea jucători tineri înflorind din academia noastră alături de talentul jucătorilor experimentați".
Mâine se împlinesc două luni din ziua în care Tottenham l-a demis pe Jose Mourinho. Ulterior, interimarul Ryan Manson nu a reușit să califice clubul în Liga Campionilor sau Europa League.
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
IERI LA 12:33
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
IERI LA 11:14