Gennaro Gattuso a fost la un pas să o ducă pe Napoli în Champions League, dar a ratat acest obiectiv în ultima etapă din Serie A. Presa din Italia anunțase că Gattuso nu va continua la Napoli indiferent de locul pe care îl va ocupa echipa la finalul stagiunii, dar dezamăgirea ratării unui loc de Champions League a fost decisivă și chiar a 2-a zi cele două părți și-au strâns mâna și au anunțat încetarea colaborării.
Gattuso nu a stat prea mult departe de fotbal și a semnat imediat un acord cu Fiorentina, dar managerul nu va apuca să conducă echipa toscană în Serie A.

Gennaro Gattuso, "out" de la Fiorentina, la 3 săptămâni de la semnarea contractului

Scottish Premiership
Ianis Hagi are un nou antrenor! Cine i-a luat locul lui Gerrard la Rangers
18/11/2021 LA 17:17
La doar 22 de zile de când a semnat cu gruparea de pe Artemio Franchi, contractul i-a fost reziliat. Motivul principal este lipsa de consens între antrenor și oficialii clubului în privința politicii de transferuri.
Conform presei din Italia, Gattuso ar fi dorit să aducă sub comanda sa mai mulți jucători, prin intermediul influentului impresar portughez Jorge Mendez, iar clubul a spus de fiecare dată "nu".
Principala țintă a lui Gattuso a fost Sergio Oliveira, jucătorul care a impresionat la FC Porto, dar transferul nu s-a realizat. Astfel, ruptura dintre noul antrenor și conducători a fost definitivă și a dus în cele din urmă la rezilierea contractului.
Conform Sky Sport Italia, Rudi Garcia este primul pe lista Fiorentinei în acest moment. Francezul a ratat calificarea cu Lyon în Champions League pentru a 2-a oară consecutiv, iar contractul nu i-a mai fost prelungit. Dacă va ajunge la Fiorentina, Rudi Garcia își va începe a 2-a aventură în Serie A, după ce a stat pe banca Romei între 2013 și 2016.
Plecarea lui Gattuso după un timp atât de scurt este o practică rară în fotbalul italian, dar nu unică. În 2016, Marcelo Bielsa a fost instalat ca antrenor pe banca lui Lazio, dar la mai puțin de o lună contractul a fost reziliat, argentinianul fiind nemulțumit că oficialii clubului nu și-au respectat promisiunile făcute cu privire la jucătorii care vor ajunge la echipă.
Premier League
Ianis Hagi, "interzis" la Aston Villa! Detaliul care s-a aflat abia astăzi în presa engleză
12/11/2021 LA 14:04
Scottish Premiership
Un fost campion mondial, dispus să o preia pe Rangers! Cine l-ar putea antrena pe Ianis Hagi
11/11/2021 LA 18:59