Nicklas Bendtner, unul dintre cei mai controversați fotbaliști din ultimul deceniu și jumătate, a hotărât să-și încheie cariera de profesionist la numai 33 de ani.
"Mi-e dor în fiecare zi de fotbal, dar sunt, de asemenea, conștient de faptul că există o dată în care totul se termină.Voi găsi altceva care să-mi ofere ceea ce mi-a oferit fotbalul în toți anii care au trecut.", a declarat Bendtner, citat de The Mirror.
Danezul ajuns la o vârstă fragedă în Academia lui Arsenal a avut un start foarte bun de carieră, îmbrăcând tricoul "tunarilor" de 177 de ori și marcând 47 de goluri. Unul dintre a reprezentat un record care cu greu va putea fi egalat vreodată.
Premier League
"L-am insultat pe Wenger, astfel încât să mă lase să mă transfer!". Cum a funcţionat tactica
11/12/2020 LA 15:03
În 2007, într-un meci cu Tottenham, Bendtner a reușit să marcheze la doar 6 secunde după ce a intrat pe teren, ceea ce reprezintă cel mai rapid gol marcat în istoria Premier League de o rezervă.

Nicklas Bendtner a avut o carieră plină de evenimente

Deși a avut suficiente calități pentru a fi un jucător de top, Bentner nu s-a ridicat decât rareori la nivelul așteptărilor. Danezul a bifat un sezon la Juventus, sub formă de împrumut, iar după despărțirea definitivă de Arsenal, în 2014, a jucat 2 ani la Wolfsburg.
Ulterior, cariera atacantului a intrat pe o pantă descendentă din cauza problemelor din viața extrasportivă. Danezul a fost dependent de jocuri de noroc și a avut nenumărate episoade în care a fost implicat în scandaluri în timp ce se afla în stare de ebrietate.
https://i.eurosport.com/2019/11/01/2707984.jpg
Într-un interviu acordat anul trecut, Bentder recunoștea că în perioada în care juca la Arsenal obișnuia să consume mult alcool și să petreacă mult timp în cazinouri. Cea mai neagră seară din acea vreme a fost când a pierdut 400.000 de £ la ruletă.
În ciuda problemelor din viața personală, Bendtner se retrage având în palmares un titlu cu Juventus, o Cupă a Angliei cu Arsenal, o Cupă și o Supercupă a Germaniei cu Wolfsburg, precum și alte trofee câștigate cu Rosemborg, ultima echipă din carieră la care a dat un randament decent.
De asemenea, Bendtner a fost declarat fotbalistul danez al anului 2009 și a jucat 81 de partide pentru naționala nordică, marcând 30 de goluri.
Premier League
Un mare vârf uimește: "Roșie-neagră, roșie-neagră? Ce e complicat?". Cum s-a salvat de la gambling
10/10/2020 LA 13:52
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE