ALK Capital a oficializat săptămâna aceasta preluarea lui Burnley, firma americană achiziționând 84% din acțiunile clubului. Directorul de management de la ALK, Alan Pace, i-a luat locul lui Mike Garlick în postul de președinte al clubului.
Sean Dyche și-a exprimat public în acest sezon nemulțumirea față de faptul că actuala conducere nu a investit deloc în ultima perioadă de mercato, lucru care îi face misiunea foarte grea, în contextul în care toate celelalte formații s-au întărit considerabil.
Burnley e pentru al cincilea an consecutiv în prima ligă engleză și a impresionat prin stilul defensiv, Turf Moor fiind o adevărată fortăreață. În ciuda investițiilor modeste, clubul din Lancashire a avut rezultate excelente, evoluând chiar în Europa League.
Premier League
Se prefigurează cel mai mare scandal din ultimul timp, în Premier League!
ACUM 5 ORE
ALK a informat deja că intențioenază să îl ajute pe Dyche să-și întărească lotul în fereastra de transferuri din ianuarie. "Dyche va avea parte de tot sprijinul nostru pentru mutări", a confirmat Pace pentru siteul clubului.

Trei super-transferuri pentru Burnley

Lancs.live anunță că vineri tehnicianul s-a întâlnit cu noii patroni și au pus deja la cale planul pentru transferurile din această lună. Trei sunt țintele staff-ului tehnic - Kieran Trippier, Daniel James și Josh King -, iar aducerea lor ar crea un lot mult mai puternic, care să nu aibă vreo emoție în privința retrogradării.
Dyche i-a vrut în vară pe Matty Cash și Jayden Bogle, dar i-a scăpat printre degete, aceștia evoluând cu succes acum în Premier League. Postul de fundaș dreapta rămâne călcâiul lui Ahile al echipei, astfel că Dyche îl vrea neapărat pe Kieran Trippier, fotbalist care ar ajuta enorm și la fazele fixe.
Acesta a admis că i-ar plăcea să evolueze sub comanda lui Dyche din nou, fundașul dreapta fiind adus de tehnician la Burnley în 2012, când a sosit pe banca echipei. Au urmat trei ani plini de satisfacții pentru Trippier pentru "The Clarets", în cele din urmă fiind transferat la Tottenham. Acum, internaționalul de 30 de ani vrea să se întoarcă în cel mai puternic campionat din lume, neadaptându-se în La Liga, unde e deranjat și de faptul că nu evoluează meci de meci în trupa lui Simeone.
Sean Dyche e extrem de interesat să întărească și ofensiva, în condițiile în care Dwight McNeil și Robbie Brady se accidentează foarte frecvent. Echipa are nevoie de un mijlocaș ofensiv de bandă, iar stafful tehnic l-a identificat pe Daniel James, de la Manchester United, drept un jucător ideal.
Acesta a jucat doar în 6 partide pentru United în acest sezon, într-o singură confruntare fiind intergralist. Mason Greenwood sau Rashford (în contextul în care Cavani joacă vârf împins, iar Martial trece în banda stângă) îi limitează lui James oportunitățile și acesta pare dispus la un transfer, deși inițial a refuzat să plece de pe Old Trafford, dorind să se lupte pentru un loc de titular.
Nu în ultimul rând, Sean Dyche vreau și un atacant, în contextul în care Wood și Barnes au reușit împreună doar 4 goluri în acest sezon. Burnley îl are la dispoziție și pe Jay Rodriguez, dar acesta se accidentează foarte frecvent.
Burnley l-a țintit pe Josh King, de la Bournemouth, fotbalist care a impresionat pe vremea când "cireșele" evoluau în Premier League. Bournemouth se luptă pentru promovare, dar îi are la dispoziție pe Solanke și Groeneveld, care sunt într-o formă deosebită, astfel că plecarea norvegianului nu ar afecta atât de mult șansele de revenire în prima ligă engleză.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
Premier League
Westwood, accidentare groaznică în West Ham-Burnley! Vlasic, cel care l-a lovit, a început să plângă
17/04/2022 LA 15:42