ALK Capital a oficializat astăzi preluarea lui Burnley, firma americană achiziționând 84% din acțiunile clubului. Directorul de management de la ALK, Alan Pace, i-a luat locul lui Mike Garlick în postul de președinte al clubului.
Totuși, Garlick, care și-a vândut cele 50% din acțiuni, precum și fostul acționar John Bananskiewicz vor rămâne la Burnley în poziții de conducere, ca directori.
”Este o nouă eră la Burnley odată cu preluarea noastră a acestui club istoric. Cu un o istorie atât de bogată, o academie fabuloasă și fani pasionați, acest club are o bază solidă pe care putem să construim. Este începutul unei călătorii entuziasmante pentru toți cei din familia Burnley”, a declarat Pace.
Premier League
Jucătorul surpriză care l-a dat gata pe Guardiola: "E din altă lume!"
IERI LA 10:56
Pace a declarat că obiectivul său este să ”continue munca impresionantă începută de Garlick și managerul Sean Dyche, cei care au făcut din Burnley un club extrem de important în Premier League”.

Vești bune pentru Sean Dyche: vin transferurile

Sean Dyche și-a exprimat public în acest sezon nemulțumirea față de faptul că actuala conducere nu a investit deloc în ultima perioadă de mercato, lucru care îi face misiunea foarte grea, în contextul în care toate celelalte formații s-au întărit considerabil.
Burnley e pentru al cincilea an consecutiv în prima ligă engleză și a impresionat prin stilul defensiv, Turf Moor fiind o adevărată fortăreață. În ciuda investițiilor modeste, clubul din Lancashire a avut rezultate excelente, evoluând chiar în Europa League.
ALK a informat deja că intențioenază să îl ajute pe Dyche să-și întărească lotul în fereastra de transferuri din ianuarie.

Cine sunt cei de la ALK Capital

ALK, firma care a preluat-o pe Burnley e deținută de Alan Pace, fostul președinte al Major League Soccer și fostul deținător al lui Real Salt Lake. El nu va veni singur la cârma clubului britanic, ci împreună cu Dave Checketts, fostul patron de la New York Knicks și Utah Jazz.
Cei doi nu sunt la prima tentativă de a cumpăra un club englez, anul trecut făcând o ofertă pentru Sheffield United. Atunci nu s-a ajuns la un acord, însă de data aceasta totul a mers bine.
Burnley a avut un start de sezon dezamăgitor, lucru care i-a determinat pe actualii conducători să ia tot mai în serios varianta vânzării echipei, mai ales că nu dispun de lichiditățile necesare pentru a efectua transferuri și a întări lotul.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Îl mai poate salva Haaland pe Solskjaer?
IERI LA 08:37
Premier League
Salah, cele mai frumoase două goluri din carieră, în ultimele două partide de Premier League
IERI LA 07:15