Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ofertă de nerefuzat pentru Manchester United, înainte de meciul cu Liverpool: afacere de 3 miliarde€

Cristian Mihală

Actualizat 20/10/2019 la 16:21 GMT+3

Patronii lui Manchester United au primit o a treia ofertă de la prințul Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman. Acesta îi oferă familiei Glazer o sumă impresionantă, 3 miliarde euro.

Marcus Rashford of Manchester United in action with Xherdan Shaqiri of Liverpool

Credit imagine: Getty Images

În 2005, familia Glazer cumpăra clubul de pe Old Trafford pentru suma de 1 miliard de euro și se părea că afacerea va deveni una extrem de profitabilă. Trei ani mai târziu, United, care domina fotbalul englez, cucerea și Liga Campionilor, astfel că businessul era unul perfect.
Doar că, odată cu retragerea lui Alex Ferguson, arhitectul revenirii lui United în prim planul fotbalului mondial, a urmat declinul. Deși s-au pompat mai mult de 700 de milioane de euro în transferuri, doar în ultimii 5 ani, United e pe buza prăpastiei. A ratat prezența în Champions League, iar sezonul în curs nu e menit să le aducă mai multe speranțe fanilor.
Deja sponsorul principal, Chevrolet, a refuzat să prelungească contractul de 450 de milioane de lire, astfel că lucrurile sunt cum nu se poate mai rele pentru familia Glazer.
În acest context, Mohammed Bin Salman a făcut o nouă ofertă pentru familia Glazer, după ce primele două au fost refuzate. De această dată, prințul Arabiei Saudite a oferit 3 miliarde de euro, anunță The Mirror, și nu e exclus ca în curând să se ajungă la un numitor comun.
Din datele obținute de jurnaliștii sursei citate, familia Glazer ar fi dispusă să vândă, pentru prețul corect. Iar Mohammed Bin Salman pare a avea resurse "nelimitate", în condițiile în care se spune că averea totală a membrilor familiei regale s-ar învârti în jurul valorii de 850 de miliarde de euro.

Kevin Glazer renunță la acțiuni

Kevin Glazer, unul dintre cei șase frați Glazer care au preluat Manchester United după moartea tatălui lor Malcolm Glazer, își va vinde acțiunile de la clubul englez, conform informațiilor The Sun.
Manchester United se află pe locul 12 în actualul sezon cu doar nouă puncte după opt etape. Echipa antrenată de Solskjaer va da piept astăzi de la 18:30 în direct pe Eurosport 1 cu Liverpool, liderul la azi din campionat și campioana Europei. Meciul va fi precedat de Premier League Show de la 17:30.

Premier League este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo