Leeds are un sezon mult mai slab decât cel precedent, când a impresionat pe toată lumea, iar acest lucru se datorează și absenței golgheterului Bamford. Vârful englez a uimit stagiunea trecută, reușind 17 goluri și 11 pase decisive, performanțele acelea aducându-i convocări constante în lotul lui Southgate.
La începutul lui septembrie, Bamford s-a accidentat şi a trebuit să aştepte aproximativ două luni revenirea pe teren. A făcut-o, în sfârşit, duminică, Bielsa mizând pe el pe finalul partidei cu Brentford. Imediat, vârful şi-a pus amprenta pe joc, reuşind să egaleze, 2-2, la ultima fază a meciului, în minutul 90+5.
Problema pentru Leeds e că, înainte de a marca, Bamford a simţit din nou un disconfort. A continuat, strângând din dinţi, conştient că echipa are nevoie de el, dar şi de faptul că se efectuaseră toate schimbările.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 22-a din Premier League
17/01/2022 LA 06:35
Din câte se pare, accidentarea a recidivat, iar acum englezul e incert pentru următoarea partidă a trupei de pe Elland Road. Momentan nu se ştie cât va lipsi Bamford, urmând să se efectueze teste suplimentare pentru a se stabili cu exactitate durata recuperării.
CITEŞTE ŞI:
CE AR ÎNSEMNA PENTRU BARCELONA RATAREA CALIFICĂRII ÎN OPTIMILE CHAMPIONS LEAGUE

Accidentare ciudată pentru Bamford

După egalul cu Newcastle, din etapa 5, în care a reușit un assist, Bamford a devenit indisponibil, dar se părea că accidentarea e una ușoară și atacantul va reveni după pauza internațională din octombrie. "Voi fi gata când se reia campionatul, o să fiu mai puternic, am lucrat foarte mult la sală în ultima săptămână", anunța la momentul respectiv vârful.
Doar că revenirea lui a tot întârziat, Bielsa recunoscând la un moment dat că nu ştie ce se întâmplă cu atacantul său şi de ce medicii nu au realizat de la început că accidentarea e una mult mai gravă decât au estimat.
Fără Bamford, Leeds a pierdut 4 meciuri şi a făcut 4 egaluri, în 12 partide în toate competițiile. Echipa e în prezent pe 15, la doar 6 puncte de retrogradare. Rodrigo nu a reuşit să îl înlocuiască cu succes pe vârful englez, dar trebuie spus că, pe lângă Bamford, și celălalt jucător extrem de important din ofensiva "găștii nebune", Raphinha, a avut probleme medicale o perioadă.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Premier League
Leeds - Arsenal 1-4 | Un fan care i-a abuzat rasist pe oaspeți a fost arestat
19/12/2021 LA 07:18
Fotbal
O singură formație care a jucat în Premier League a scăpat nebătută de Guardiola
15/12/2021 LA 08:57