Înfrângerea lui United cu Leicester, de aseară, a trimis oficial titlul pe Etihad. În fapt, era o chestiune de timp, City având un avans enorm față de următoarea clasată încă din urmă cu două-trei luni.

Guardiola, "cel mai mare manager din istoria Premier League"

Prezent în studioul BT Sport, Robbie Savage, fost mijlocaș la United, a vorbit la superlativ de Pep, artizanul unui sezon fabulos. Din 2016, de când i-a preluat pe "cetățeni", Guardiola a cucerit 10 trofee și va lupta pentru al 11-lea în mai puțin de două săptămâni, atunci când City și Chelsea vor fi față în față în finala Champions League.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31
"Pentru mine, Pep este cel mai bun manager din istoria Premier League. Modul în care reușește să le îmbunătățească atributele jucătorilor săi e impresionant", a spus Savage.
Rio Ferdinand, unul dintre legendarii jucători ai lui United, care a cucerit 6 titluri 13 trofee în total, sub comanda lui Sir Alex Ferguson, nu a fost de acord cu această etichetă și l-a contrat pe Savage.
Iată dialogul dintre cei doi:
Rio Ferdinand: Scuze că trebuie să îți spun, dar, cum ți-a zis și Chris Sutton, ar trebui să îți pui haina pe tine și să mergi în altă parte.
Savage: Ascultă, motivul pentru care spun asta....evident că Sir Alex are mai multe trofee și un record care nu va fi egalat. Dar, în termeni de ce a făcut pentru fotbal, la Barcelona, Bayern și Manchester City, acum, îl văd pe Guardiola cel mai bun. Nu am văzut pe nimeni să evolueze așa, să fie capabil să schimbe abordarea, uită-te cum a jucat City sezonul ăsta, a evoluat total diferit față de cum ne obișnuise. Pep ia o echipă și nu doar că e capabil să câștige trofee, dar îi schimbă modul de exprimare astfel încât să aibă cele mai mari șanse să câștige.
Rio Ferdinand: Nu sunt de acord cu afirmația inițială, dar da, trebuie să îi dăm credit când e cazul, normal. Pep a văzut sezonul trecut că sunt probleme, le-a reparat și a venit și a zburat cu City sezonul ăsta. Merită să fie campion, evident. Îl iubesc ca antrenor, e un vrăjitor, modul în care a schimbat strategia și tactica echipei impresionează.
Cel mai titrat manager din istoria fotbalului, Sir Alex Ferguson a câștigat 13 titluri la cârma formației de pe Old Trafford, ducând-o și spre două Ligi ale Campionilor (1998-1999 și 2007-2008).
Pentru United, urmează marele derby cu Liverpool (joi, ora 22:15, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player)
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Manchester United - Liverpool, joi de la ora 22.15 pe Eurosport 2

Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47