West Ham United a învins-o în deplasare pe Leeds, scor 2-1, în etapa a 12-a din Premier League, dar partida de pe Elland Road a avut un moment controversat. Mai exact, în minutul 6 gazdele au beneficiat de un penalty, după un fault făcut de Fabianski asupra lui Bamford. Klich a executat slab și Fabianski a apărat, dar la reluare s-a văzut că polonezul din poarta "ciocănarilor" nu a avut niciun picior pe linia porții, astfel că lovitura s-a repetat. Același Klich a executat, iar a doua oară a înscris, deschizând scorul pentru ecipa lui Bielsa.
Regula ca portarii să aibă cel puțin un picior pe linia porții la loviturile de la 11 metri este considerată mult prea dură de către aceștia. Ultimul nume care sare în apărartea goalkeeper-ilor este Petr Cech, fostul mare portar de la Chelsea și Arsenal. Acesta a postat un mesaj pe Instagram după meciul de aseară, în care a spus că portarii sunt practic condamnați să ia gol din cauza acestei reguli.
"Cum se poate presupune că un portar acoperă o suprafață de 7m și 32cm lungimeși 2m și 44cm înălțime fără o mișcare a piciorului, în timp ce un jucător trage de la 11 metri cu o viteză medie de 70 m/h, durând 0,35 secunde pentru mingea să treacă de linia porții.", s-a revoltat Cech pe contul personal de Instagram.
Premier League
Premier League 2021/22: West Ham United | Va continua forma bună și în acest sezon?
01/08/2021 LA 13:12

Petr Cech propune modificarea regulamentului la penalty-uri

Cehul nu doar că este nemulțumit de această regulă, dar a venit și cu o soluție, propunând modificarea regulamentului pentru a le oferi o șansă în plus portarilor: "Este dincolo de înțelegerea mea, dar este ușor să critici fără să dai soluții, așa că iat-o: Arbitrul poate folosi spray-ul pentru a trasa o linie la o anumită distanță de linia porții, iar portarul să poată avansa până la acea linie."
În final, faza respectivă nu a hotărât soarta partidei, deoarece West Ham a revenit și s-a impus cu 2-1, dar problema plasării portarilor la penalty-uri rămâne una foarte delicată. Înainte de introducerea VAR-ului, mișcările goalkeeper-ilor erau de cele mai multe ori trecute cu vederea de arbitrii, astfel că nu s-a discutat prea mult de acest subiect, însă acum lucrurile sunt evidente. Arbitrajul video intervine de fiecare dată când un portar parează o lovitură de la 11 metri fără a avea măcar un picior pe linia porții, iar frustrarea goalkeeper-ilor este uriașă în astfel de cazuri.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/09/2952300.jpg
Campionatul European UEFA
Reacții dure după ce Mount și Chilwell au fost forțați să se izoleze! "Cum e posibil așa ceva?!"
22/06/2021 LA 15:10
Fotbal
Simona Halep a acceptat provocarea. A jonglat cu sulul și a reușit la fel de multe duble ca Messi
21/03/2020 LA 05:29