Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Petr Cech solicită modificarea regulamentului la penalty-uri! Soluția propusă de fostul mare portar

Nicu Savin

Actualizat 12/12/2020 la 15:42 GMT+2

Petrs Cech este indignat de faptul că portarii sunt obligați să stea cu un picior pe linia porții în momentul executării penalty-urilor, astfel că fostul goalkeeper al lui Chelsea propune modificarea regulamentului în acest sens.

Petr Cech

Credit imagine: Getty Images

West Ham United a învins-o în deplasare pe Leeds, scor 2-1, în etapa a 12-a din Premier League, dar partida de pe Elland Road a avut un moment controversat. Mai exact, în minutul 6 gazdele au beneficiat de un penalty, după un fault făcut de Fabianski asupra lui Bamford. Klich a executat slab și Fabianski a apărat, dar la reluare s-a văzut că polonezul din poarta "ciocănarilor" nu a avut niciun picior pe linia porții, astfel că lovitura s-a repetat. Același Klich a executat, iar a doua oară a înscris, deschizând scorul pentru ecipa lui Bielsa.
Regula ca portarii să aibă cel puțin un picior pe linia porții la loviturile de la 11 metri este considerată mult prea dură de către aceștia. Ultimul nume care sare în apărartea goalkeeper-ilor este Petr Cech, fostul mare portar de la Chelsea și Arsenal. Acesta a postat un mesaj pe Instagram după meciul de aseară, în care a spus că portarii sunt practic condamnați să ia gol din cauza acestei reguli.
"Cum se poate presupune că un portar acoperă o suprafață de 7m și 32cm lungimeși 2m și 44cm înălțime fără o mișcare a piciorului, în timp ce un jucător trage de la 11 metri cu o viteză medie de 70 m/h, durând 0,35 secunde pentru mingea să treacă de linia porții.", s-a revoltat Cech pe contul personal de Instagram.

Petr Cech propune modificarea regulamentului la penalty-uri

Cehul nu doar că este nemulțumit de această regulă, dar a venit și cu o soluție, propunând modificarea regulamentului pentru a le oferi o șansă în plus portarilor: "Este dincolo de înțelegerea mea, dar este ușor să critici fără să dai soluții, așa că iat-o: Arbitrul poate folosi spray-ul pentru a trasa o linie la o anumită distanță de linia porții, iar portarul să poată avansa până la acea linie."
În final, faza respectivă nu a hotărât soarta partidei, deoarece West Ham a revenit și s-a impus cu 2-1, dar problema plasării portarilor la penalty-uri rămâne una foarte delicată. Înainte de introducerea VAR-ului, mișcările goalkeeper-ilor erau de cele mai multe ori trecute cu vederea de arbitrii, astfel că nu s-a discutat prea mult de acest subiect, însă acum lucrurile sunt evidente. Arbitrajul video intervine de fiecare dată când un portar parează o lovitură de la 11 metri fără a avea măcar un picior pe linia porții, iar frustrarea goalkeeper-ilor este uriașă în astfel de cazuri.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo