Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pogba e istorie! United îi aduce înlocuitor de la cea mai titrată formaţie din istorie. Transfer de 70 milioane €

Cristian Mihală

Publicat 20/11/2021 la 16:24 GMT+2

Manchester United va strânge în această iarnă bani pentru transferul lui Fede Valverde (23 de ani), mijlocașul central al lui Real Madrid. "Diavolii" sunt gata să pună la bătaie puțin peste 59 de milioane de lire (70 de milioane de euro), anunţă manchestereveningnews.co.uk.

Paul Pogba says he will "come back stronger" from his thigh injury

Credit imagine: Getty Images

Sezonul în curs este unul compromis pentru United, în contextul în care Chelsea, Liverpool şi City sunt la cu totul alt nivel. Şefii clubului pregătesc stagiunea viitoare, chiar dacă momentan nu au găsit un înlocuitor de valoare pentru Solskjaer, care să asigure performanţa.
S-a vorbit intens despre atenţia pe care oficialii de pe Old Trafford i-o acordă lui Erling Haaland, însă mai nou conducerea lui United are în plan şi aducerea unui mijlocaş central. Pentru că Pogba va pleca liber de contract în vară, fiind din ce în ce mai clar că nu va prelungi înţelegerea cu clubul din Manchester.
Ca atare, oficialii de pe Teatrul Viselor l-au pus pe Fede Valverde, de la Real Madrid, în capul listei de achiziţii. Real pare că are asigurat mijlocul şi Perez va face o campanie "galactică", astfel că suma vehiculată de manchestereveningnews.co.uk pare extrem de motivantă pentru gruparea blanco. Potrivit sursei citate, United a pregătit deja o ofertă de puțin peste 59 de milioane de lire (70 de milioane de euro) pentru mijlocaşul central.
În iarnă, pentru a se strânge suma destinată lui Valverde, United se va despărţi aproape sigur de Lingard şi Van de Beek. Pentru olandez e o adevărată licitaţie, în contextul în care Newcastle, Everton, PSG şi Juventus îl urmăresc. Lingard se părea că e în discuţii nu West Ham, echipă unde a impresionat în returul trecut, dar pe tapet a apărut şi varianta Spurs, acolo unde Conte îl doreşte. 10 milioane de lire ar fi dispus să plătească Levy pentru a-l aduce pe Lingard lângă Kane şi Son.

Povestea lui Federico Valverde, jucătorul dorit de Mancheter United

Aventura lui "Fede" în fotbal a început în 2008, când mama sa l-a dus la un trial al lui Penarol Montevideo.
Extrem de timid, Valverde a rămas lângă un copac, în timp ce colegii lui au început să joace. Unul dintre antrenori, Nestor Goncalves, s-a apropiat de Federico și i-a spus cu o voce autoritară: "Hei, copile, de ce nu joci? Intră și joacă!".
Imediat, mamei sale i s-a umplut inima de fericire, auzindu-l pe antrenorul principal care făcea selecția vorbind la superlativ de copilul său. "E un băiat rar, pe el îl acceptăm sigur", i-a transmis tehnicianul unui colaborator.
Marea șansă a lui Fede s-a numit Diego Forlan, eroul său din copilărie. În sezonul 2015-2016, pe când era încă în Academia lui Penarol, Valverde l-a cunoscut pe fostul atacant al lui Atletico Madrid, care tocmai semnase cu Penarol. Vârful l-a luat imediat sub aripa protectoare pe Fede, fiindu-i un model și comportându-se cu el precum s-ar fi comportat cu propriul băiat.
Forlan i-a explicat întotdeauna "ucenicului" său că e nevoie de enorm de multă muncă pentru a deveni fotbalist profesionist, independent de calitățile pe care le ai. În paralel, l-a învățat să fie modest, chiar dacă va avea succes, un alt ingredient atât de necesar pentru a rămâne cu picioarele pe pământ.
Efectul a fost cel scontat. În chiar acel sezon, Fede a fost promovat și el la echipa mare și, împreună cu Forlan, au câștigat titlul cu Penarol.
La 17 ani, însă, Valverde a avut primul examen al maturității. Forlan a plecat de la Penarol, iar Fede s-a văzut într-o situație dificilă, în contextul în care mentorul său din ultimul an nu mai era lângă el să îl ghideze.
Totuși, semințele plantate de marele atacant în conștiința lui Fede au prins, iar Valverde a continuat să fie excelent pe teren, chiar dacă în suflet simțea un mare gol. Titlul cucerit și vârsta extrem de fragedă l-au transformat într-o țintă pentru mai multe cluburi din Vest, dar Real Madrid a fost cea care, într-un final, a obținut semnătura sa.
Mijlocașul a jucat mai întâi la Real Madrid B, de unde a fost selectat la Mondialul U20, unde Uruguay a ajuns până în semifinale. Fede a obținut "Balonul de Argint", fiind al doilea cel mai bun jucător al competiției după Dominic Solanke.

Momentul în care Luis Suarez a mers după Valverde la vestiar

Conștient că nu poate face încă pasul la prima echipă a Realului, Valverde a acceptat fără rezerve împrumutul la Deportivo La Coruna, în sezonul 2017-2018. A fost unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei, și, după un meci cu Barcelona, Luis Suarez, conaționalul său, a mers după el la vestiare pentru a-l felicita pentru prestația avută și pentru a face schimb de tricouri.
Întors în stagiunea 2018-2019 la Real, Valverde i-a atras atenția lui Julen Lopetegui, care a început să îl oprească frecvent în lot. Înlocuitorul fostului selecționer al Spaniei, Santiago Solari, a fost la rândul său impresionat de modul în care Fede se adaptează din mers în fața oricărei situații din teren și l-a utilizat și mai mult.
Dar cel care l-a șlefuit complet și i-a acordat cel mai mult credit este Zidane, sub comanda căruia Fede s-a transformat într-unul dintre cei mai de perspectivă mijlocași ai lumii.
Din păcate, în ultimul an a fost accidentat foarte des şi a pierdut echipa la Real, dar oficialii lui United sunt convinşi că fotbalistul poate să strălucească în tricoul "diavolilor".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo